Gairebé 500 participants a La Milla de La Mina

  • Categoria de l'entrada:Educació

Dos mesos de feina intensa i col·laborativa per posar en marxa una cursa pels carrers del barri amb gairebé 500 participants. La Milla de La Mina va suposar una experiència d’èxit per a l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Escola La Mina, motor organitzatiu d’aquesta proposta.

I és que el passat 11 d’abril va tenir lloc una cursa de 1.620 metres oberta a tot el barri i on l’edat no va esdevenir una limitació. Des dels més petits fins als més majors van recórrer els carrers de La Mina, acompanyats de les diferents entitats o serveis que hi conviuen. Una proposta que s’impulsava amb l’ànim de dinamitzar la comunitat, potenciar l’esport i millorar la cohesió del teixit social. I una proposta que ha resultat de profit en l’aprenentatge per als seus organitzadors. 

Imatge de La Milla de La Mina

Imatge de La Milla de La Mina

“Treball en equip, sentit de pertinença al centre i sentit de pertinença al barri”, destacava la Marta del Campo, directora de l’Institut Escola La Mina, al reportatge que TV3 va dedicar a l’esdeveniment. L’alumnat ha estat preparant aquest acte a partir de quatre potes: la difusió, la seguretat, l’animació i les gestions administratives. Una tasca que els ha permès treballar diferents aprenentatges de manera transversal i col·laborativa.

Tota la comunitat escolar s’ha implicat en la jornada, així com el teixit associatiu del territori. Entitats, escoles de l’entorn o serveis, com és el cas del CAP, han sumat esforços i han format part d’aquesta proposta, anant més enllà de l’esport i aprenent en matèria de dinamització comunitària i d’inclusió social.