Horts Urbans al barri

Comencen a agafar forma els horts urbans que s’estan preparant en un solar del carrer Estrelles destinats a persones majors de 60 anys jubilades. El de la Mina serà el tercer grup d’horts que l’Ajuntament ha habilitat al municipi.

L’adjudicació de les parcel•les es farà mitjançant un sorteig que organitzarà l’Ajuntament.

rh_DSC_9390.JPG

El solar on es fan els horts de la Mina, formava part d’un terreny annex a l’edifici que el Centre Cultural Gitano té en un extrem del barri, a tocar de la via del tren. El terreny original, d’uns 60 metres de llarg per 18 d’ample aproximadament, s’ha dividit per deixar un pati de 17 metres de llarg per al Centre Cultural i a continuació fer-hi els nou horts de forma rectangular que fan uns 12 metres de llarg per 2 d’ample cadascun.

Pel fet d’accedir a un d’aquests horts els adjudicataris col•laboraran amb els centres d’ensenyament del municipi que vulguin fer visites pedagògiques amb els seus alumnes. Està previst que els grups hi puguin anar un parell de cops l’any per poder veure diverses fases del procés de cultiu. La idea de l’Ajuntament, des del departament de Serveis Socials, és que cada barri de Sant Adrià arribi a tenir la seva pròpia zona d’horts perquè els veïns puguin gaudir dels beneficis d’una activitat física a l’aire lliure, la convivència amb la resta de horticultors, i la producció a escala familiar d’aquests productes de l’hort. Als de Can Serra i la Pollancreda ja hi han collit pebrots, mongetes, faves, tomàquets, albergínies, bledes, carxofes …, d’acord amb cada època de l’any.

Podeu llegir l’article sencer al web del Consorci del Barri.