Inauguració oficial de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est de la UPC al Campus Diagonal-Besòs

Aquest passat dimecres 14 de setembre, es va fer la inauguració oficial de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC al Campus Diagonal-Besòs.

Aquest nou espai universitari d'innovació i coneixement, neix amb la voluntat d'esdevenir un altre pol referent de la UPC en docència, recerca i innovació en l'àmbit de l'enginyeria industrial, especialment en les tecnologies química, de materials, biomèdica i d'energia, alhora que un element amb potencial per influir socialment a la Mina i Sant Adrià.

L'equipament acollirà, des d'avui, 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, a més de 400 docents i investigadors. Aquest té 150.000 metres quadrats de superfície, 53.000 dels quals ja estan edificats i ha suposat un cost de 97,5M EUR finançats majoritàriament per la Generalitat, la Diputació i els fons FEDER.

Durant la presentació vam poder escoltar al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, parlant de l'oportunitat que aquest equipament suposava per aquesta zona del país. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va remarcar la importància de donar-li al Besòs la centralitat que es mereix. Vam poder sentir també l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, explicant com aquest projecte trenca una mica la desigualtat territorial a l'àrea metropolitana. També va fer referència a la poca consideració que s'havia tingut per part de les administracions al marge esquerre de l'àrea metropolitana. Van intervenir també en aquest acte la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el rector de la UPC, Enric Fossas.

Totes les intervencions coincidien que el nou campus esdevindrà un agent transformador del territori, capaç de generar noves dinàmiques al barri del Besòs i de la Mina. Sobre el paper aquesta aposta ens sembla molt interessant i tot un repte, caldrà veure en el dia a dia del campus, com som capaços de generar sinergies i simpaties, que ens portin a canvis estructurals del nostre territori, més enllà de l'anècdota.

Podeu consultar les notícies que han fet d'altres mitjans als següents enllaços:

> Vila web :: AMPLIACIÓ:La UPC estrena el campus del Besòs amb el repte de transformar socialment Sant Adrià

> Línia nord :: El Campus Diagonal-Besòs: un equipament de barri, ciutat i país

> Enginyers Barcelona :: ENGINYERS BCN ha estat present a la inauguració del Campus Diagonal-Besòs de la UPC

> El punt avui :: El nou campus de la UPC dóna centralitat al Besòs

> Ara.cat :: La UPC estrena campus al Besòs reivindicant la "nova centralitat" de la zona

> Consorci barri la Mina :: La UPC inaugura el Campus interuniversitari Diagonal-Besòs 

> El periódico :: La UPC estrena campus en el Besòs con el encargo implícito de revitalizar la zona