Innovació a l’escola :: El projecte MAGNET a l’Eduard Marquina

L’escola Eduard Marquina, amb molts alumnes del nostre barri, participa en aquest projecte d’innovació educativa junt a l’Institut de Ciències del Mar (CSIC).

 

MAGNET és un programa que cerca el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i de qualitat en una disciplina concreta (art, ciència, tecnologia, etc..)  a partir de promoure l’aliança entre centres escolars i institucions locals de referència en aquell àmbit. Així aquestes institucions, compromeses amb el seu entorn social, transfereixien els seu coneixement i acompanyen a l’escola els seus processos d’innovació que ha de generar una proposta educativa tractora a la comunitat escolar, al territori i a la ciutat.

Amb el projecte “Una Escola Oberta al Mar”, el nois i noies del barri que cursen els seus estudis a l’escola Eduard Marquina , de la mà del Institut de les Ciències del Mar, exploren el món de la ciència, experimenten des del mètode científic i qui sap si comencen a formar part de la comunitat científica des de la descoberta del mar i els seus secrets. A partir del curs 2013/2014 s'incorpora al projecte l'escola Concepció Arenal.

El programa MAGNET, l’impulsa la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, i s’inspira en les Magnet schools que des dels anys 70 funcionen amb éxit als Estats Units

 

Podeu ampliar la informació del que es fa a les dues escoles a la web del ICM o llegint l'article que va dedicar el projecte el suplement AraCriatures del diari Ara