Ja està en marxa la construcció de la futura plaça Àngels Rosell

Ja ha començat la construcció d'una nova plaça al barri, ubicada entre la parròquia Mare de Déu de les Neus i el nou CAP. La plaça ocuparà una superfície de 1.847 metres quadrats i hi anirà destinat un pressupost de 571.640 euros.

      

Contemplada al Pla de transformació i seguint les directrius de l'Agenda 21 de Catalunya, l'arquitectura de la nova plaça del barri atendrà a aspectes com la sostenibilitat econòmica i ambiental, basant-se en la simplicitat i alhora el dinamisme. Els materials que s'utilitzaran en la construcció del sòl (cautxú amortidor per a la zona infantil, lloses, panots, parterres i escossells elevats) diferenciaran els diversos usos de la plaça i es prioritzarà superar les barreres arquitectòniques, adaptant l'espai a les persones amb mobilitat reduïda i disminució visual.

Està previst nou mobiliari urbà per a la plaça, incloent bans i cadires de fusta, papereres, jocs infantils i bancs de formigó. I pel que fa a la vegetació, s'eliminaran els arbres morts i aquelles espècies que presentin problemes i es preveu plantar una arbre central de fulla perenne i set arbres més delimitats per llistons de fusta.

L'obra anirà a càrrec dels arquitectes Miquel Payà i Ivan Moraz, de l'estudi Proenur, i anirà dedicada a Àngels Rosell i Simplicio, en reconeixement a la seva lluita en defensa dels drets socials al barri.

Si voleu ampliar informació, feu un cop d'ull a la noticia publicada pel Consorci del barri de La Mina.