Josep Mª Monferrrer, premi Memorial Joan XXII per la Pau 2015

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Societat

El passat dijous, en Josep Mª Monferrer va rebre el Memorial Joan XXIII. Com és tradicional, l'entrega del premi es fà al lloc de residència del guardonat i en Josep Mª va escollir l'Espai Cultural Font de La Mina per acollir l'acte.

 

El Memorial Joan XXIII és la distinció dedicada al reconeixement de la cultura de la pau més antic de Catalunya i de l'Estat espanyol, creat el 1967.

Montserrat Salvat va destacar a l'entrega del premi que Josep Mª: "és una persona que viu i treballa pensant en els veïns del barri de La Mina des de fa 40 anys i lluita per la dignitat dels seus veïns i veïnes i la promoció de la memòria històrica."

Arcadi Oliveres, ha remarcat la feina que ha fet per recuperar la memòria de districtes com el Camp de la Bota i el barri de Pequín, prop de la desembocadura del riu Besòs, amb la creació de l'Arxiu Històric del Barri de la Mina i el Camp de la Bota.

 

Josep Mª va destacar que aquest premi no és només un reconeixement personal, sinó col·lectiu, i que la lluita veïnal de la qual fa anys que participa està formada per moltes persones i moviments.

 

Pots veure un petit recull de fotos a la nostra galeria flickr.