Joves del barri juguen a la investigació a través del CSI La Mina

Joves del barri han participat en el CSI La Mina, una iniciativa que barreja ciència, investigació i habilitats deductives. El projecte és fruit de la col·laboració entre l'Espai Jove La Mina, el Consorci del barri de La Mina i la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Adrià del Besòs.

      

 

Inspirat en la sèrie nord-americana d'investigació criminal CSI, el projecte socioeducatiu CSI La Mina ha esdevingut una oportunitat per treballar valors i habilitats amb els més joves del barri, fent d'aprenents d'investigadors. Amb una intencionalitat lúdica i educativa alhora, el CSI La Mina ha permès generar interès per matèries científiques com la física, la química o les matemàtiques a partir de la investigació. A més, també ha ajudat a desenvolupar habilitats de redacció, d'organització i de presa de decisions a la quinzena de nois i noies participants.

En Daniel Martínez Heredia, director del Casal Cívic de La Mina, explica sobre l'experiència: "Han après que cadascú és únic i que ningú no els pot marcar fins on poden arribar, ni els familiars ni l'entorn. També hi ha hagut ocasió per parlar de les xarxes socials, de com fer-ne un ús responsable i de com afecta la pressió de grup a les persones individuals".

El taller ha estat organitzat en quatre sessions conduïdes per persones expertes en criminalística, balística, interrogatoris i xarxes socials i ha comptat amb una darrera sessió pràctica que consistia en investigar un "crim": "La proximitat d'un agent de proximitat de la comissaria ha donat un segell d'autenticitat. Els participants l'han vist com una persona propera i ha servit per canviar la seva percepció", explica en Daniel.

Si voleu saber-ne més sobre el projecte i la posada en marxa del CSI La Mina, consulteu la pàgina web del Consorci del barri de La Mina!