Joves del barri participen per segon any consecutiu de la First Lego League

  • Categoria de l'entrada:Educació

És el segon any consecutiu que joves del barri participen del torneig classificatori de la First Lego League, una iniciativa internacional que combina la investigació, la tecnologia, la ciència i l’enginy.

A través de la robòtica educativa, participants d’entre 10 i 16 anys dissenyen, construeixen i programen, aplicant conceptes de lògica o matemàtiques, fomentant la seva agilitat en la resolució de problemes i aprofundint en desafiaments científics actuals. I tot plegat, a través del joc i de la tasca en equip.

Així ho vam veure en la darrera edició, a partir de l’experiència de l’Hajar i la Ouassima. Enguany han participat altres joves de l’Aula d’Estudi de la nostra entitat, la Plataforma d’Educació Social de Salesians Sant Jordi. En aquesta ocasió, l’equip de l’Aula Team, format pel Hakim, la Nada, la Lucía i el Mohammed, després de mesos de treball, de descoberta i d’esforç compartit, gaudien el passat dissabte 9 de febrer d’una jornada compartida amb altres 13 equips, tot quedant en una cinquena posició, empatant a punts amb el quart classificat.

Imatge de la First Lego League

Però aquesta no ha estat l’única representació de La Mina i del municipi a la First Lego League. L’Institut Escola La Mina i l’Escola Catalunya de Sant Adrià del Besòs hi tornaven a participar, guanyant aquesta darrera el Premi a l’Emprenedoria en la classificació final. La novetat la protagonitzava l’Institut Manuel Vázquez Montalbán, representant també al Sant Adrià de Besòs, obtenint el Primer Premi als Valors First Lego League.

I és que el campionat s’ha celebrat novament a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), ubicada a les afores del barri La Mina. La universitat va acollir una jornada de més de cinc hores, on, entre nervis i motivació, els equips participants van competir amb els seus robots, van presentar el projecte científic i es va fer entrega dels premis.

Si voleu saber més sobre com va ser la participació d’aquests equips, us recomanem que feu un cop d’ull al vídeo elaborat per l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al vídeo de l’Escola Catalunya SAB.

Imatge del torneig First Lego League

Imatge del torneig First Lego League

*Imatges realitzades per l’Oriol Closa.