La biblioteca com a valor social

Durant aquest mes de juliol la biblioteca del barri ha celebrat el seu 4rt aniversari.

L'equip d'aquest servei va organitzar tota una tarda amb activitats per poder gaudir una mica més dels seus espais i la seva proposta de treball.

Unes setmanes abans la seva directora va aprofitar la seva participació a les jornades "Espai Públic, Civisme, Seguretat i Ciutat" per presentar el projecte de la biblioteca, la seva tasca i la seva aposta per ser un referent cultural dins i fora del barri.

La biblioteca Font de La Mina porta relativament poc al barri però sembla que ha estat sempre amb nosaltres. Aixo significa que l'espai, el lloc i la tasca que ocupa aquest servei ha sigut sempre necessari i que de forma natural (però treballada) s'ha incorporat a les nostres vides.

A més la biblioteca i el seu equip humà ha sabut com fer-se propers a tots nosaltres (veïns, veïnes, entitats, serveis, grans i petits) i aplicar el seu dia a dia a la realitat del barri (tan complexa i submergida a vegades) per oferir el que es avui en dia: un lloc on poder-se apropar en qualsevol moment i hora per gaudir d'una estona de tranquil·litat, lectura, activitat, estudi, companyia i fins i tot conversa (amb un volum de veu adequat) al bell mig del barri.

La directora Monserrat Espuga va presentar el projecte de la biblioteca a les jornades "Espai Públic, Civisme, Seguretat i Ciutat" organitzat per el Grup de Recerca UAB per analitzar l'estat de llibertat i seguretat als barris en transformació com La Mina.

Destaquem dos de les dues gràfiques de la presentació: la primera dibuxa tota l'activitat de la biblioteca destacant que el treball comunitari sobre les altres àrees i la segona mostra el complert sociograma que la biblioteca articula dins el barri.

 

 

Amb motiu de la cel.lebració del quart aniversari de la biblioteca es va posar de manifest tota aquesta feina i opció pel treball social i comunitari.

Així després d'un passeig festiu pel barri, les seves entitats i comerços dels bibliotecaris disfressats de Wally acompanyats de un bilbiocarro, a la tarda un nombros grup de persones va participar en les diferents activitats que van omplir l'espai privilegiat de la biblioteca: els seus porxos, tota una metàfora de una biblioteca oberta que s'ha fet un espai i un lloc al nostre barri.

 

 

 

Felicitats! Per molts anys!!