La Biblioteca Font de la Mina publica el llibre del seu 5è aniversari

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Educació

El passat 2014 la Biblioteca Font de la Mina va celebrar el seu 5è aniversari. Aquest 2015 ens ha portat un llibre commemoratiu d'aquesta celebració, on els amics i amigues de la Biblioteca ens expliquen en primera persona el què ha suposat per la seva vida l'obertura d'aquest espai de difusió cultural i cohesió social al barri.

La Biblioteca Font de la Mina va ser inaugurada el 27 de juny de l'any 2009 pel llavors president José Montilla. Aquesta infraestructura era una de les més rellevants de les incloses en el Pla de Transformació del barri iniciat el 2002. La inauguració no va estar exempta de polèmica, doncs alguns veïns i veïnes creien que es destinava un pressupost excessiu a un equipament que no seria aprofitat per la gent del barri.

Al cap de cinc anys, però, la biblioteca d'ha convertit en un dels pulmons del barri, un punt de trobada per grans i petits, un autèntic centre de difusió cultural i cohesió social. Els i les professionals que hi treballen han sabut donar-li a l'espai un encertat enfocament sociocultural, amb una àmplia programació d'activitats, xerrades i exposicions. Això ha fet que els veïns de la Mina, i també els del Besòs, s'hagin fet seva la biblioteca i la visquin com un espai més del seu dia a dia. Els prop de 4.000 carnets nous així ho demostren.

Precisament aquests veïns i veïnes, de totes les edats, són els protagonistes del llibre commemoratiu del 5è aniversari d'aquest equipament, que es pot llegir en paper a la mateixa biblioteca i que també es pot consultar en línia a través de la plataforma Issuu. A les seves pàgines hi trobem reflexions, sentiments, felicitacions, desitjos de futur que ens ajuden a entendre què suposa la Biblioteca Font de la Mina per a la seva gent. Hi trobem recollides les aportacions d'unes 170 persones, segur que en coneixeu alguna!