La Capsa dels Jocs celebra el seu 15è aniversari

  • Categoria de l'entrada:Educació

El 19 de juny La Capsa dels Jocs va estar de celebració pel seu 15è aniversari. Una festa que, segons ens comentava la Noèlia, coordinadora del servei, es presentava “amb moltes ganes i energies, ganes de continuar acompanyant a les famílies del barri, ganes d’aprendre amb elles i de créixer i veure créixer als infants a mesura que amplien la seva mirada cap al món.”

Amb la Noèlia, fem un repàs d’aquests 15 anys d’història de La Capsa dels Jocs, un espai lúdic i familiar del Consorci del barri de La Mina que us presentàvem ja en el 2014 a través d’un Mapa Sensible.

La Capsa dels Jocs arriba a la seva adolescència. En aquests 15 anys de vida, el projecte ha anat evolucionant i creixent amb totes les famílies que han format part d’ell. I la Noèlia fa la vista enrere per recordar alguns moments especials: “Els pares i les mares s’obliden de tot i comparteixen estones màgiques amb els seus infants, corren, juguen i riuen, i comparteixen també aquestes estones amb altres famílies de diferents cultures.”

Algunes de les activitats que més els agrada, ens explica la Noèlia, són “les manualitats, i ara a l’estiu, jocs d’aigua!”. Unes propostes que no han faltat en la festa del seu 15è aniversari, amb cap grossos i espectacle inclosos. La Capsa dels Jocs ens ho ha compartit a través d’un àlbum d’imatges al seu Facebook i del Twitter:

Aquest darrer any tampoc ha estat fàcil per a La Capsa dels Jocs. La pandèmia ha obligat a adaptar el servei: “Al principi teníem aforament de 4 famílies (grups bombolla), amb un màxim d’1 hora d’estada dins. Va ser difícil en un inici perquè a les famílies els hi costava marxar a l’hora i tenir cura de totes les mesures (la mascareta, el gel a les mans, la temperatura…). Vam demanar ampliar el perímetre de la zona de jocs per poder tenir més espai, però tot i així era complicat les activitats es van haver de modificar per respectar les distàncies de seguretat. Tot i així, el fet de tractar-se d’un espai força obert i a l’aire lliure ens ha facilitat les coses.”

La Noèlia i les educadores de La Capsa dels Jocs ho tenen clar. El seu desig a l’hora de bufar les espelmes, “que el parc recuperi la zona de jocs que hi havia i millorar les condicions de l’espai de joc”. 

Des del desdelamina.net, donem l’enhorabona a La Capsa dels Jocs pels seus 15 anys d’història i de tasca al barri amb les seves famílies i infants. I bufem plegades per 15 anys i més!