La IV Fira de Comerç Just i Consum Responsable

El proper dissabte 16 de maig tindrà lloc la IV Fira de Comerç Just i Consum Responsable, a la plaça de la Vila

Hi trobarem parades de comerç just, productes ecològics i una mostra d’accions amb què podem fer el nostre consum més responsable. Amb una combinació d’activitats lúdiques i informatives, que es desenvoluparan entre les 11 i les 19 h, la Fira vol donar a conèixer el concepte de comerç just i conscienciar la població sobre la seva importància.

El programa de la jornada serà el següent:

 • -11 h Batucada: Pica ben fort pel comerç just!; i xocolatada de comerç just
 • 12 h Espectacle familiar “La fàbrica de tires”, de Setem
 • 13 h Xerrada sobre Cooperatives de Consumidors
  Saps el que és una Cooperativa de Consumidors? Vols formar part d’una?
  Vine, t’ho expliquem!
 • De 17 a 19 h Taller d’hort urbà
 • 18 h Visca la festa. Cançons i danses per a tothom, amb Corrandes Animació (organitzat per l’Ateneu Adrianenc)
 • 19 h Lectura del Manifest de la Festa
 • En el marc de la Fira també se sortejaran, a les 12 i a les 17 h, un dotzena de lots amb productes ecològics i de comerç just. Per participar-hi, només caldrà canviar el díptic informatiu pel número del sorteig a l’estand de l’Ajuntament a la mateixa Fira (es donarà un número per persona).

  Enguany sota el lema “BUM, TAM, CLONC, TAM Pica ben fort pel comerç just! Pica fort a la pobresa! Pica fort a l’explotació! Pica fort a la crisi financera!”, són 85 municipis, entre ells Sant Adrià, i més de 200 entitats locals i comarcals els que celebren conjuntament la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, que arriba al seu desè aniversari.

  El comerç just és un moviment social que impulsa unes relacions comercials i econòmiques més justes i equitatives. Els productes que s’importen i es comercialitzen sota aquesta denominació ens ofereixen unes garanties de salaris i condicions de treball dignes, absència d’explotació infantil, beneficis per a les comunitats locals, respecte pel medi ambient i la producció ecològica.

  Quan consumim productes ecològics col·laborem en la conservació del medi ambient i evitem la contaminació de la terra, l’aigua i l’aire, a més d’estar segurs que la qualitat, la sostenibilitat i la salut estan per damunt de qualsevol altre criteri comercial.