La Mina reclama la zona de jocs infantils al Parc del Besòs

El Parc del Besòs ha anat perdent els elements que el convertien en zona de jocs per als infants del barri. L’aparició de xeringues va provocar fa un any la retirada dels jocs infantils, i aquest passat dimecres 23 de gener va tenir lloc a l’espai la “Jornada familiar: Recuperem les zones de joc”.

Famílies i entitats reivindicaven el retorn d’un espai per als més petits al Parc del Besòs. L’alta presència de toxicòmans en els darrers mesos ha comportat també una alta presència de xeringues. Un fet que resultava perillós per als nens i nenes que acostumaven a jugar en el terreny i que va desembocar en la mesura de desmantellar gronxadors, tirolines i tobogans. 

Imatge de la Jornada familiar Recuperem les zones de joc

Imatge de la Jornada Familiar al Parc del Besòs

La reivindicació del passat dimecres va passar per crear una cadena humana i plantar flors a la zona de jocs ara retirada. “Si no hi ha gronxadors, hi haurà més toxicòmans. I si hi ha gronxadors, hi ha famílies, nens… i els toxicòmans han de passar de llarg”, explica una de les veïnes del barri al reportatge que TV3 va dedicar a la concentració.

La realitat és que cada dia es retiren del parc al voltant d’un centenar de xeringues, i les associacions, el veïnatge i els mitjans de comunicació s’han manifestat també a través de les xarxes socials: