La robòtica i la innovació tornen al barri de la mà del Campus Diagonal-Besòs

  • Categoria de l'entrada:Educació

El passat 12 d’abril el Campus Diagonal-Besòs de la UPC va tornar a obrir les seves portes al barri per celebrar el campionat de la VEX Robotics, de robòtica educativa. Enguany, dos equips de La Mina van participar en aquesta experiència que barreja enginy, innovació i motivació per aprendre. Concretament, van assistir els nenes i nenes del Centre Socioeducatiu el Racó, del Casal dels Infants, i l’equip de l’Aula Team, en representació de Salesians La Mina.

Malgrat les adaptacions per garantir les mesures de seguretat per la Covid-19, que no van fer possible l’espectacle habitual que gira entorn a aquest campionat de robòtica, els nens i nenes i joves participants de la VEX Robotics van poder gaudir d’una jornada de joc i treball en equip.

Després d’haver-se classificat durant el mes de març, els dos grups participants del barri de La Mina van demostrar les seves habilitats i coneixements amb els robots davant de contrincants de tota Catalunya. D’una banda, l’equip del Centre Socioeducatiu el Racó del Casal dels Infants del Besòs i La Mina va presentar-se amb quatre nenes i dos nens d’entre 9 i 12 anys. Tot i ser un dels grups més joves i menys experimentats, van fer front als seus rivals amb molta esportivitat. L’equip va aconseguir el trofeu del sisè premi del campionat i ens explica la seva experiència a la pàgina web del Casal dels Infants.

L’altre equip del barri que va participar del torneig VEX Robotics és l’Aula Team, un grup veterà en els campionats de robòtica educativa que es presentava amb tres nois i cinc noies del cicle superior de primària. L’Aula Team forma part de Salesians La Mina i és un equip integrat per nens i nenes de l’Aula d’Estudi i acompanyats pel Punt Òmnia de la mateixa entitat.

Les ganes, els nervis i l’interès per aprendre i jugar es van fer palpables al llarg del matí. L’Aula Team va quedar en setena posició, però el resultat no serà motiu per perdre la motivació i les ganes de participar en el proper curs. De fet, l’Aula Team continua entrenant després del torneig per millorar i reforçar els seus coneixements en robòtica educativa. 

Com sabeu, no és la primera vegada que el Campus Diagonal-Besòs de la UPC obre les seves portes a un torneig de robòtica educativa. Ho ha fet anteriorment amb la First Lego League, i aquesta era la primera vegada que apostava per Vex-Spain.

Al llarg de tot el curs, la Fundació B-Tec i l’associació de robòtica d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya PUCRA han acompanyat als equips participants, facilitant informació i persones voluntàries per formar als equips.

Si voleu saber més sobre el desenvolupament del campionat, us animem a fer un cop d’ull al vídeo oficial de VEX-Spain 2021.