La solidaritat comunitària permet superar l’òptim del #GoteoxVenus!

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Fa unes setmanes us informàvem del primer repte aconseguit per Objectiu Venus. La campanya de micromecenatge #GoteoxVenus superava els primers 40 dies de crowdfunding reunint els 12.800 euros necessaris per continuar la lluita veïnal contra l’administració. I ara, 40 dies després, podem dir que el repte s’ha completat després de superar un òptim que farà possible la realització d’un anàlisi pericial de l’edifici Venus.

El projecte d’agitació comunitària anunciava a través del seu web i de les xarxes socials aquests 17.881€ reunits gràcies a la solidaritat de la ciutadania. També ho feien els mitjans de comunicació. Concretament, El Periódico, apel·lant a la generositat popular, i Nació Digital amb l’article “La Mina celebra la solidaritat amb el bloc Venus: “Ara hem de fer moure els polítics”.

Objectiu Venus va voler deixar també constància de l’esforç i l’energia moguda per totes les persones que han format part de la campanya. I advertia que el final del no significa el final del projecte. En aquesta línia, destacava que l’agitació comunitària i mediàtica ja són un fet però que ara el repte situava el punt de mira en l’agenda política: Ara el repte és aconseguir la sacsejada política. Des d’Objectiu Venus creiem necessari activar l’agenda de les administracions que estan implicades en el procés d’enderroc de l’edifici Venus i el reallotjament de les seves habitants”.

D’aquesta manera, Objectiu Venus deixava constància de tres peticions concretes: el col·lectiu demanda que la qüestió de l’edifici Venus sigui prioritat entre la llista d’urgències polítiques del Consorci del barri de La Mina; vol que es defineixi un full de ruta que marqui el com i el quan de l’enderroc i el reallotjament; i demana que el procés es faci públic i es comuniqui amb transparència i de manera oficial.