La solidaritat comunitària permet superar l’òptim del #GoteoxVenus!

  • Post category:desdelamina

Fa unes setmanes us informàvem del primer repte aconseguit per Objectiu Venus. La campanya de micromecenatge superava els primers 40 dies de crowdfunding reunint els 12.800 euros necessaris per continuar la lluita veïnal contra l’administració. I ara, 40 dies després, podem dir que el repte s’ha completat després de superar un òptim que farà possible la realització d’un anàlisi pericial de l’edifici Venus.

El projecte d’agitació comunitària anunciava a través del seu web i de les xarxes socials aquests 17.881€ reunits gràcies a la solidaritat de la ciutadania. També ho feien els mitjans de comunicació. Concretament, El Periódico, apel·lant a la generositat popular, i Nació Digital amb l’article “La Mina celebra la solidaritat amb el bloc Venus: “Ara hem de fer moure els polítics”.

Objectiu Venus va voler deixar també constància de l’esforç i l’energia moguda per totes les persones que han format part de la campanya. I advertia que el final del no significa el final del projecte. En aquesta línia, destacava que l’agitació comunitària i mediàtica ja són un fet però que ara el repte situava el punt de mira en l’agenda política: Ara el repte és aconseguir la sacsejada política. Des d’Objectiu Venus creiem necessari activar l’agenda de les administracions que estan implicades en el procés d’enderroc de l’edifici Venus i el reallotjament de les seves habitants”.

D’aquesta manera, Objectiu Venus deixava constància de tres peticions concretes: el col·lectiu demanda que la qüestió de l’edifici Venus sigui prioritat entre la llista d’urgències polítiques del Consorci del barri de La Mina; vol que es defineixi un full de ruta que marqui el com i el quan de l’enderroc i el reallotjament; i demana que el procés es faci públic i es comuniqui amb transparència i de manera oficial.