Les eleccions Municipals 2011 i el barri

Aquest mes de maig, el dia 22, es celebraran eleccions municipals. Dels resultats de aquestes dependrà la formació dels ajuntaments, dels consells comarcals i de les diputacions provincials. A desdelamina.net hem pensat en tractar-les en clau de barri i hem preparat un qüestionari per als partits i agrupacions que es presenten a l’alcaldia de Sant Adrià.

Les eleccions Municipals 2011 i el barri

Hem proposat uns interrogants concrets sobre temes generals que ens semblen d’interès per la gent del barri. Així també entenem que el missatge, les propostes i els plantejaments que els partits tenen respecte el barri, la seva realitat i millora es fa més proper i entenedor.

Es tracta d’un qüestionari que hem fet arribar a tots els caps de llista de les 6 candidatures (PSC, PP, CiU, ICV-EUiA, C’s i Renovació per Sant Adrià-ERC-AM) i que publicarem les seves respostes durant els propers dies.

El qüestionari enviat es el següent i en aquests moments tenim el compromís de respondre’l per part de la majoria de candidatures.

El consum i tràfic de droga, és una realitat quotidiana del nostre barri. Quines accions tenen pensades per treballar i afrontar el fenomen?

Alguns dels veïns del barri son afectats pels reallotjaments previstos en el Pla de Transformació del barri. Aquest procés ja s’ha iniciat, no sense protestes, i es preveu que finalitzi en breu, quines propostes tenen previstes per a la seva finalització?

La salut és un tema cabdal per tots els municipis. Al barri, el CAP és un dels serveis més destacats per la seva utilitat, presència i història. Dins del Pla de Transformació del barri es plantejava una ampliació del CAP però encara es troba en fase de projecte. Quina és la seva posició davant aquest tema?

L’educació és clau de volta pel barri i el seu desenvolupament, però, lamentablement, l’absentisme és un dels factors més determinants actualment Quines mesures tenen previstes per millorar l’escolarització dels infants i joves del barri?

El Pla de Transformació i el Consorci del Barri han sigut prorrogats per cinc anys Quina seria per vostè i el seu partit l’avaluació del que ha sigut el Pla de Transformació del barri?

La seguretat ciutadana és una de les preocupacions i situacions que afecten a tothom, quina és la seva posició respecte les actuacions que ja es porten a terme en el barri i quines propostes sobre aquest àmbit?

L’imatge publica del barri no ha millorat amb el temps. Quan surt als mitjans de comunicació encara moltes vegades és per reafirmar els estereotips i prejudicis que hi ha sobre ell. Quines polítiques preveuen per millorar aquest aspecte?

L’associacionisme, la participació ciutadana, les mobilitzacions… han sigut factors clau històricament en el desenvolupament del barri. Què en pensen del baix moment actual de l’associacionisme i del sentiment de desmotivació que es respira entre els veïns/es?

desdelamina.net és un projecte de dinamització sociocultural a partir de l’ús de les TIC. Per això pensem que aspectes com l’alfabetització digital, l’accés a Internet i l’us de recursos 2.0, són eines molt vàlides per transformar i millorar la realitat de les nostres comunitats. Voldríem acabar preguntant quines són les seves propostes per a millorar l’ús d’aquestes eines en el barri?

 

Hem d’agraïr a tots els representants de les llistes i candidatures l’acceptació d’aquesta proposta i les seves respotes, entenen que aquest exercici ens enforteix a tots com societat.