L’escola no és per a tu: el rol dels centres educatius en l’abandonament escolar

La Fundació Jaume Bofill ha fet públic un informe sobre l'abandonament escolar prematur a Barcelona, un dels grans reptes educatius que es plantejen també des del barri de La Mina.

 

       

 

"L'escola no és per a tu: el rol dels centres educatius en l'abandonament escolar". Amb aquest títol presenta la Fundació Jaume Bofill un informe que analitza en profunditat les dinàmiques escolars que condueixen a processos d'èxit, fracàs i abandonament escolar.

Elaborat per l'Aina Tarabini, aquest material informatiu parteix d'estudis de cas de caràcter etnogràfic a cinc instituts públics de la ciutat de Barcelona i pretén respondre a un dels objectius prioritaris de les agendes de política educativa contemporània: la reducció del fracàs i l'abandonament escolars. Alhora, també tracta alguns conceptes com la segregació escolar, l'exclusió educativa, la diversificació curricular o la importància de les expectatives docents.

Aquest propòsit és compartit també per la realitat educativa del barri de La Mina. I per aquest motiu, us convidem a interessar-vos pel document, a apropar-vos a respondre qüestions com quin rol tenen els centres educatius en les dinàmiques d'abandonament prematur, com s'explica el fracàs a les aules o com s'enfronta en propi jovent a la vivència d'èxit escolar.