Notes de la Cartografia Sensible Anotada

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

El passat dissabte 18 d'octubre vam realitzar un bon passeig amb molt bona companyia per ajudar-nos a fer un reconeixement de passat, present i futur del nostre barri.

Aixi va anar la nostra Cartografia Sensible Anotada que ens va servir per a conèixer, reconèixer i aprendre plegats.

Fa temps vam començar aquesta proposta de passejades col·lectives pels carrers del nostre barri amb l’objectiu de fer-ne una cartografia, un mapa col·lectiu, creatiu i sensible que ens permetes identificar i compartir aquells racons i moments que han tingut una especial significació per a cadascun de nosaltres.

Per aquest passeig, amb el que continuem celebrant els 10 i més anys del projecte, vam voler enriquir-nos des dels coneixements i expertes anotacions de persones que en algun moment d’aquest 40 anys han tingut un intervenció singular al barri posant-les en diàleg amb les vostres sensibilitats i experiències en torn a la vida en un barri com el nostre.

Van estar amb nosaltres en Paco Marín, Josep Mª Monferrer, Sebastià Jornet, Francesc Magrinyà i Violeta Quiroga.

 

A més ens vam acompanyar unes 20 persones que ens van fer de caixa de ressonància dels apunts que entre tots es van anar aportant entorn als racons on fèiem aturada. Així vam passejar per la Mina Vella, la zona construïda per el Pla de Transfomació que encara cerca nom, l'universitat encara en construcció, la rambla de Mina, la rambla Camarón, el carrer Llevant amb el carrer ponent, els porxos de la biblioteca i l'espai cultural i el solar de Can Co.

 

 

Aquests passeigs no només tenen una vessant a peu de carrer sinó que durant la caminada anem recollint els tuïts i apunts que la gent realitza a la xarxa. Us deixem amb el recull de piulades d'aquell mati.

 

 

Per acabar recomanar la lectura de les cròniques que la Meritxell Martinez ha fet per La Vanguardia:

> Interrogants en la complexitat de La Mina (I)

> Interrogants en la complexitat de La Mina (i II)

 

I l'article que el Consorci del Barri ens ha dedicat:

> Un passeig per conèixer i aprendre plegats de la mà de desdelamina.net  

 

També podeu fer una ullada a la galeria de les fotos del passeig al nostre Flickr. I no podem acomiadar-nos sense agrair la vostra participació, el acompanyar-nos i el caminar plegats.