Obertes les inscripcions a la (Re)volta al barri de La Mina

Amb el nou curs, teníem clar que volíem organitzar una nova (Re)volta al barri de La Mina. Ho sabíem perquè aquesta activitat encaixa idealment amb la filosofia del nostre projecte, perquè és una manera d’obrir les portes del barri i facilitar espais de diàleg a partir de la veu amb les seves protagonistes.

En aquesta (Re)volta us animem a aterrar tots els discursos, prejudicis i nocions que tenim sobre el barri de La Mina i la seva gent, fent un exercici col·lectiu de justícia social per construir nous relats i posar en diàleg les experiències entorn a la vida d’aquesta comunitat.

El proper dissabte 27 de novembre, conjuntament amb Òmnium Cultural, desenvoluparem una nova (Re)volta al barri de La Mina. Ja en el mes de maig, vam trepitjar els carrers fent aquesta passejada guiada pel territori. I aquesta vegada ho farem per descobrir les històries que amaguen alguns dels racons més significatius del nostre barri.

Al llarg de la travessa, caminarem posant l’atenció en en els espais més emblemàtics, i també en els més invisibles. Construirem entre totes un relat sensible que ens ajudi a entendre com és la seva comunitat i reflexionar entorn a quatre dels reptes que ens plantegem actualment com a comunitat.

De La Mina se’n sap molt, fins i tot, a vegades, massa. Però segurament hem de tornar a baixar a peu de carrer tots els discursos, prejudicis i nocions que tenim sobre el barri i la seva gent, per fer l’exercici col·lectiu (de justícia social) que serveixi per tornar a construir nous relats i sabers que ens ajudin a tots i a totes a la transformació i la millora de la vida d’aquesta comunitat.

En aquesta (Re)volta, traçarem un mapa col·lectiu i creatiu que ens faciliti conèixer, reconèixer i aprendre plegades sobre el barri de La Mina, les seves arrels, la seva gent i els seus futurs. Posarem en diàleg les experiències entorn a la vida d’aquest territori, i ho farem amb l’ajuda de les seves protagonistes. Ens deixarem acompanyar pel desdelamina.net i escoltarem també les veus de veïnes, veïns i entitats per descobrir el discurs de la comunitat.

Al llarg de la passejada, reflexionarem entorn a quatre temàtiques:

– El dret a un habitatge digne, a càrrec de la veïna Paqui Jiménez, d’Objectiu Venus.

– La superació dels estigmes a través de la pertinença col·lectiva, a càrrec de David Picó, ex dinamitzador del desdelamina.net.

– Interculturalitat i convivència, a càrrec de desdelamina.net.

– Els reptes mediambientals del present i del futur, a càrrec d’Airenet, coordinadora Veïnal Metropolitana de caire mediambiental.

Quatre temàtiques que poden emmirallar-se amb la realitat d’altres barris però que a La Mina tenen les seves pròpies particularitats. I en aquesta (Re)volta volem descobrir-les.

La (Re)volta començarà a les 10.30h del dissabte 27 de novembre i s’estendrà fins les 13.30h aproximadament. L’aforament serà d’unes 30 persones i les interessades us podeu apuntar a través de la pàgina web d’Òmnium Cultural. Cal inscriure’s prèviament.

El punt de trobada serà la plaça Maria Àngels Rosell Simplicio (08930), davant del CAP de La Mina. I totes hi sou convidades!