Objectiu Venus +1 :: el Goteo

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Quan parlem del projecte, es normal que tothom pensi en la campanya de Goteo ja que va ser la base del projecte durant els primers mesos d’existència. A més, una campanya de finançament col·lectiva es una proposta que demana tota l’energia que puguis ser capaç de dinamitzar. Així, durant 80 dies de la nostra vida només va existir el GoteoxVenus.

Objectiu Venus neix amb la intenció d’apropar-nos al que anomenem la solució: l’enderroc de l’edifici Venus, reallotjament col·lectiu de totes les persones que hi tenen dret i que aquest procés es realitzes amb garanties publiques.

En aquells moments, el grup d’afectats que s’havien organitzat col·lectivament per demanar un reallotjament just i presentat diferents batalles en l’ambit judicial i comunitari necessitaven recollir fons per poder continuar amb la seva defensa legal. Així es va dissenyar una campanya de finançament col·lectiu per cobrir els costos econòmics del procés judicial en què estan immersos els veïns i veïnes del bloc Venus.

De la seva continuïtat depenia el desenllaç d’un conflicte que arrossega gairebé 20 anys de condemna història.

 

L’Edifici Venus és el reflex d’una mala pràctica administrativa. I els seus afectats i afectades han recorregut un camí de lluita en solitari. Ara era el moment de generar connexions i sinergies sensibles a la seva realitat, d’establir vincles de suport mutu i de unificar esforços.

Objectiu Venus acull totes les persones que es senten properes a aquesta injustícia. Fa una crida a la comunitat per tal de buscar col·laboracions en tots els àmbits possibles, cada publicació a les xarxes social, cada enllaç compartit i qualsevol aportació econòmica seran la llum que es vessi a aquest forat negre. La Mina, amb els seus complexes i estigmes, s’obre camí al canvi i a la participació.

 

 

Després de 80 dies de reivindicació veïnal, de lluitar per fer-nos visibles, de comunicar i de fer molta xarxa, vam poder dir que ho haviem fet possible. La campanya de crowdfunding , en favor de la dignitat de les persones que habiten l’edifici Venus, va finalitzar superant el seu òptim. I nosaltres no podem sentir-nos més agraïdes per la vostra solidaritat!

La vostra generositat va permetre reunir 17.881 euros que faran possible que la continuïtat del procés judicial contra l’administració i la realització de l’anàlisi pericial de l’edifici.

El ens ha deixat molts aprenentatges. La ressaca del vertigen i de la cursa de fons que vam viure ens ha situat durant mesos en un procés per comprendre el camí avançat i plantejar nous reptes.