Pel 25N combatem la violència masclista #aCopDeVers

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

S’apropa el 25N, el dia internacional contra les violències masclistes. I des del desdelamina.net hem decidit posar en marxa la campanya de sensibilització i comunicació #aCopDeVers. Perquè volem arribar a la nostra comunitat i al jovent, aquest any, la lluita contra les violències masclistes combat a ritme de música feminista al desdelamina.net.

La campanya pel 25N #aCopDeVers ja està en marxa. Aquest any al desdelamina.net teníem clar que volíem impulsar una acció que convidés a participar a tota la comunitat del barri i amb l’especial implicació del nostre jovent. Per això hem ideat una proposta que ens uneixi contra les violències masclistes a partir d’un eix que ens mogui a totes: la música.

La iniciativa #aCopDeVers vol posar en relleu el component educatiu de la cultura, i més concretament, de les cançons i tot el que envolta a la música. I hem volgut destacar-ho en positiu, apostant per aquelles propostes musicals que emeten un missatge just, igualitari i respectuós cap a totes les persones.

Llista col·laborativa

Amb aquesta idea, per aquest 25N, hem creat una llista d’Spotify que inclou cançons feministes de tots els estils i èpoques. I hem volgut fer-la col·laborativa, oberta a la participació de totes vosaltres perquè pugueu completar-la al vostre parer, unint tots els gustos per generar un discurs antimasclista a través de la música.

Per afegir les vostres cançons, només cal que disposeu d’un compte d’Spotify, accediu a la llista #aCopDeVers creada pel desdelamina.net i sumeu les vostres propostes. Si no sou usuàries d’aquest canal, també podeu enviar-nos els títols de les cançons que voleu incloure a la llista a través del correu electrònic info@desdelamina.net.

Visibilització i sensibilització

A més, al llarg dels propers dies, als carrers del barri de La Mina podreu trobar cartells amb els versos i les estrofes més potents d’algunes d’aquestes cançons. Aquests cartells també contindran un codi QR que us permetrà accedir directament a la llista d’Spotify per escoltar-la o col·laborar compartint les vostres propostes.

També a través de les xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook) anirem publicant aquests cartells amb l’objectiu de fer créixer la campanya per donar visibilitat a la lluita.

La porta d’entra al nostre tema de fons

Aquesta petita campanya #aCopDeVers pel 25N és la primera de les accions que donen la benvinguda al tema de fons 2021-2022 del desdelmina.net: els feminismes al barri de La Mina. De portes endins, encara estem dissenyant i elaborant aquest tema de fons, però aviat sortirem als carrers per mostrar-vos les nostres idees i completar-les amb la vostra mirada.