Ràdio La Mina: “Volem ser una ràdio de referència per Sant Adrià, i per què no… per Catalunya”

Fa 36 anys que els micròfons de Ràdio La Mina s’activen per donar veu al dia a dia del nostre territori. Aquella idea inicial de crear una emissora local, l’any 1984, ha anat evolucionant i creixent. D’un taller que emetia des de l’habitació petita d’una casa va néixer un mitjà, i avui podem parlar d’un projecte comunitari que vol obrir la realitat de La Mina al món.

Ràdio La Mina estrena temporada novament, i ho fa amb la continuació d’un dels seus projectes més joves, “Els matins de La Mina”. Per saber com enceten el curs, des del desdelamina.net ens hem apropat per conèixer els reptes i les esperances de la nova temporada.

Informar, divertir, donar veu, teixir comunitat. Ràdio La Mina torna a encendre els pilots i els controls per emetre una nova temporada des de les seves ones. I ho fa amb una programació que pretén fer de finestra del barri cap als territoris que ens miren des de lluny.

Nosaltres hem parlat amb la Conxi Far, de “Els matins de La Mina”, sobre aquest programa que va iniciar a principis d’any: “Els matins de La Mina és un programa nou, i per això mateix neix amb tota la il.lusió i amb ganes de ser un mitjà que arribi a Sant Adrià, que doni a conèixer Sant Adrià i, al mateix temps, informi de totes les coses que passen en el món de les notícies, el de la cultura, de la societat, la economia, etc. El nostre repte és obrir-nos pas a les audiències de ràdio i demostrar que les ràdios modestes i de barri podem treballar tan bé com una que tingui més recursos.”

En aquesta línia, Ràdio La Mina adverteix quina és la seva fita: “Volem ser una ràdio i un programa de referència per Sant Adrià, i per què no… per Catalunya. Hem de ser ambiciosos, no creieu?”.

Com hem mantingut sempre, els mitjans locals i comunitaris tenen un paper clau en la transformació social del nostre barri i esdevenen una oportunitat per canviar la mirada que ens projecten des d’altres territoris. En aquest sentit, és una avantatge i una responsabilitat que Ràdio La Mina tingui més de 12.000 seguidores a Twitter i faci 36 anys que treballi per convertir-se en una finestra pel barri. Tota la nostra bona energia per encetar la nova temporada!