Resultats del projecte “CARRERS PER A LES DONES”

Dolores Ibarruri i Frederica Montseny
donaran nom a dos carrers de Sant Adrià

Els 2 carrers que s’inauguraran el proper 8 de març en el marc de la Setmana de la Dona de Sant Adrià portaran els noms de Dolores Ibarruri i Frederica Montseny.

Aquest és el resultat de l’elecció popular del projecte “Carrers amb nom de dona” que es va conèixer ahir. L’Ajuntament que promou aquesta iniciativa des de fa 4 anys, va decidir enguany obrir a la participació ciutadana l’elecció dels noms de dona que portarien els espais del municipi. Va proposar un llistat de 13 dones rellevants en diversos camps: Carmen Amaya, Teresa d’Àvila, Clara Campoamor, Marie Curie, Dolores Ibarruri, Maria Mercè Marçal, Pilar Miró, Frederica Montseny, Safo, Virgina Woolf, Maria Zambrano, Madres de la Plaza de Mayo i Paraules d’Adriana.

1.132 persones han participat en la votació entre l’1 i el 18 de febrer.
Dolores Ibarruri amb 207 vots donarà nom al carrer situat davant del poliesportiu Marina Besòs, al barri de Sant Joan Baptista; el carrer situat davant de la plaça de Josep Tarradellas serà el de Frederica Montseny, la segona més votada de la llista amb 150 vots.
Ambdós espais s’inauguraran el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

El tercer i quart lloc l’ocupen respectivament Madres de la plaza de Mayo (113 vots) i Carmen Amaya (89 vots) que donaran nom als 2 carrers que s’inaugurin en el 2006.

Amb el projecte “Carrers amb nom de dona” l’Ajuntament vol contribuir a fer visible l’important paper que les dones han tingut i tenen en la història i en els diferents àmbits de la vida social, política, cultural i econòmica.

RESULTATS DEL PROJECTE “CARRERS PER A LES DONES”

Total de vots: 1.132
Nuls: 42
Diversos: 53

CARRERS 2005

Dolores Ibarruri (207 vots) Política, més coneguda com la Pasionaria. De família minera, destacada líder sindicalista. Es va convertir en una de les persones més carismàtiques del moviment republicà.

Frederica Montseny (150 vots) Anarquista espanyola. L’any 1936 es va convertir en la primera dona ministra dirigint el Ministeri de Sanitat i Assistència Social. Quan va acabar la Guerra Civil espanyola es va exiliar a França. Va escriure molt sobre filosofia, literatura i feminisme.

CARRERS 2006

Madres de la plaza de Mayo (113 vots) Organització de dones argentina que es va formar a finals dels anys 70 a partir de la recerca dels seus fills i filles, víctimes de la repressió i la dictadura. Al llarg dels anys s’ha consolidat com a organització, exigint l’esclariment dels fets i el càstig dels responsables i participant activament en la vida política del seu país.

Carmen Amaya (89 vots) Ballarina i coreògrafa. Es va formar amb el seu pare, el guitarrista José Amaya i la seva tia la Faraona. Va aconseguir grans èxits a Amèrica Llatina i EE.UU. Va protagonitzar algunes pel·lícules com Los Tarantos i va formar la seva pròpia companyia de ball.

Paraules d’Adriana (81 vots)
Clara Campoamor (78 vots)
Marie Curie (73 vots)
Teresa de Ávila (51 vots)
Maria Mercè Marçal (45 vots )
Pilar Miró ( 42 vots )
Safo (41 vots)
Maria Zambrano (39 vots)
Virginia Woolf (28 vots)

ATRES ::

Ana Botella (3 vots)
MAria Matilde Batlle i Seriol “La pagesa” (3 vots)
Lidia Arranz (2 vots)
Margarite Yourcenar (7 vots)
Maria Aurelia Campany (1 vots)
Nieves Navarro (1 vots)
Ladi Dy (1 vots)
Merce Rodoreda (2 vots)
Teresa Calcuta (2 vots)
Lupita (3 vots)
Gloria Fuertes (1 vots)
Amparo Moreno (1 vots)
Liza Minelli (1 vots)
Carmen Conde Abellán (1 vots)
Angels Rosell (3 vots)
Victoria dels Angels (1 vots)
Isabel Coixet (20 vots)

TOTAL 53