Resultats Eleccions Generals 2011 a La Mina

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

El diumenge, 6,243 habitants del barri estaven cridats a exercir el seu dret a vot per a elegir els diputats que els representaràn en les corts generals i el senat. Us podem oferir els resultats provisionals del congrés, que estan a la espera de que la Junta Electoral els hi doni el vist-i-plau.

 

Una de les dades més significatives és l’alt percentatge d’abstenció que, amb un 55%, supera el nombre de vots útils. En les anteriors eleccions generals del 2008, aquest percentatge fou superior, 62%.

Pel que fa als resultats per partits polítics, la candidatura PSC-PSOE fou la més votada amb 1106 vots, un 40%, seguida pel PP amb 877 vots, 31,4%, CiU 337 vots, 12%, ICV 185 vots, 6,6%, i ERC 37 vots, 1,3% si ens fixem només en els partits que aconseguiren representants a la província de Barcelona.

A nivell general, cal destacar la pèrdua de més de 5 millons de vots per part del PSOE que ha deixat al PP en majoría absoluta que sembla portarà al seu candidat, Mariano Rajoy, a ser el pròxim president de l’Estat Espanyol. Un 72% de la poblaió censada exercí el seu dret a vot, mentres un 28% no acudí a les urnes. Un altre fet destacable és l’augment considerable, tres vegades més que en les anteriors eleccions, del vot nul.

Us deixem l’aplicació interactiva que ha creat el diari El País, on es poden consultar tots el resultats: generals, per comunitats, províncies, municipis… i comparar-los amb els d’anys anteriors.