Sant Adrià amplia aquest mes la recollida de la fracció orgànica a la Mina Vella

Dos treballadors visitaran les llars dels veïns de la Mina per explicar el nou sistema i quins són els residus que han de dipositar al nou contenidor

Els veïns de la Mina Vella, a Sant Adrià de Besòs, podran reciclar la fracció orgànica de les deixalles a partir del proper 26 de març. Aquesta és la data que ha previst l’Ajuntament perquè els veïns dels 900 habitatges d’aquesta part de la Mina comencin a separar les restes que es dipositen al contenidor marró.

Durant aquesta setmana i la vinent, està previst que dos treballadors visitin les llars afectades, explicant el nou sistema i quins són els residus que han de dipositar al nou contenidor. A més, entregaran fullets informatius, un petit cubell marró i dues bosses compostables. Aquells que no siguin a casa podran passar a recollir aquest material pel Punt d’Informació Mediambiental.

Un cop comenci la recollida, tan sols quedarà la resta del barri de la Mina per implantar la recollida de l’orgànica. «Ho farem quan acabin les obres d’urbanització», va comentar ahir el regidor de Serveis Municipals, Ricardo Silvestre (PSC).

La Mina disposa des de fa anys de contenidors per separar el paper, els envasos i el vidre i els índexs de reciclatge se situen una mica per sota dels del conjunts del municipi. Així, la Mina va separar l’any passat 2,9 quilos per persona i any d’envasos, mentre que a tot Sant Adrià se’n van reciclar 6,9. També es van recollir 8,3 quilos per persona i any de vidre (9,6 al conjunt del municipi) i 9 de paper (per 19,9 a tot Sant Adrià). Aquesta darrera fracció es recull molt per sota que la resta del municipi perquè al barri hi ha persones que venen el cartró que recullen als contenidors.

Per sensibilitzar, el Punt d’Informació Ambiental ha repartit 1.700 imants de nevera que diuen quines deixalles s’han de dipositar en cadascun dels contenidors.

Enllaç relacionat

>>El Punt