Sant Adrià de Besòs reflexiona sobre els moviments migratoris amb motiu del Dia Internacional del Migrant

Durant aquest mes es faran tot un seguit d’activitats que ens permetran apropar-nos a les persones que van migrar fa anys.

El proper 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant i amb aquest motiu durant el mes de desembre volem reconèixer la importància de les migracions en el desenvolupament dels nostres pobles i també fomentar les relacions solidàries i veïnals entre les persones d’aquí i d’arreu.

La memòria històrica de les migracions ens pot ajudar a acostar-nos a les persones que ara estan arribant a la nostra ciutat. Sant Adrià de Besòs ha acollit al llarg de la seva història a moltes persones d’altres indrets. El nostre municipi té grans i petites històries de migracions… andalusos, equatorians, gallecs, marroquins…

A Sant Adrià conviuen actualment persones de més de 70 països del món, les persones estrangeres representen el 8 % sobre el total de població, al voltant de 2.900 persones, la major de Llatinoamèrica.

Al llarg d’aquest mes es faran tot un seguit d’activitats que ens permetran apropar-nos a les persones que van migrar fa anys o que ho han fet ara o compartir experiències migratòries.

Programa

DIVENDRES :: 14 de desembre

Cicle Cinema i Immigració. Pel·lícula Salaam Bombay, a les 21 h
a l’ Ateneu Adrianenc (c. d’ Andreu Vidal 7)

DIMARTS :: 18 de desembre

. Stand Informatiu, de 10 a 13 hores, a l’av. de Catalunya amb Corts Catalanes (autopista)

. Teatre: Kamchàtka, a les 11 h
Inici actuació: Stand Informatiu (Avinguda Catalunya amb Corts Catalanes (autopista)

. Sant Adrià: Història de migracions, a les 19 h, a la sala d’actes de l’ Edifici Polidor (Rambleta s/n)

Documental Històries de Migracions, a les 19 h,. Presentació a càrrec d’ Imma Boj, directora del MhiC, Museu Història de la Immigració de Catalunya.

Taula Rodona Les Migracions a Sant Adrià, a les 19.20 h amb la participació de Javier Pérez Andújar (escriptor, crític literari i veí de Sant Adrià de Besòs) i veïns/es de Sant Adrià que han viscut en primera persona la migració.