Seguretat Vial per als alumnes de l’Escola Mediterrània

La setman pasada es va realitzar la primera tanda de lliçons pràctiques del curs de Seguretat Vial que la Policia Local de Sant Adrià de Besòs juntament amb l’equip d’Agents Cívics del Consorci han impartit als alumnes de primària de l’Escola Mediterrània.

rh_DSC_6392.JPG 

Al llarg del mes de maig dos agents de la Policia Local i els Agents Cívics de la Mina han recorregut totes les classes de primer a sisè de primària impartint coneixements sobre seguretat vial i civisme. Els han parlat de les precaucions que tot vianant ha de tenir quan camina per la ciutat: travessar sempre pel pas de vianants mirant a tots dos costats de la via, no corre darrere una pilota que s’escapa, observar els semàfors… També els han parlat de civisme: de fer un bon ús de les papereres, mantenir un comportament correcte pel carrer…, i els han donat tota mena d’explicacions de què han de fer quan són passatgers dins d’un vehicle: anar asseguts a la cadireta de seguretat corresponent, cordar-se els cinturons, no treure el cap ni els braços per les finestres… I, als més grans, els de tercer, quart i cinquè, també els han explicat el significat dels senyals de trànsit més importants.

 rh_DSC_6427.JPG

Els representants de l’Associació de veïns del barri de la Mina es van mostrar molt satisfets de poder participar en l’organització del circuit que es va instal•lar a la placeta Mare Teresa de Calcuta amb l’aportació de les bicicletes que van conduir els alumnes. Gràcies a la donació inicial de quinze bicicletes, batejades com les Minacletes, que els va fer fa tres anys l’ONG Tandem, l’associació posa a disposició de les entitats i serveis del barri aquestes bicicletes i les que ha pogut anar recuperant posteriorment. Gràcies a la col•laboració voluntària i a una subvenció aconseguida s’ha organitzat un taller de reparació que també està a disposició de qui necessiti un cop de mà per arreglar la seva bici. Mica a mica recollint i reparant bicicletes abandonades, recuperant peces i moltes vegades fent-ne una de dues de malmeses, han aconseguit ampliar la flota de bicicletes que actualment és de trenta.

Si vols pots llegir l’article complert a la web del Consorci del Barri.