Setmanes d’activitats reciclades al Besòs

Joguines reciclades, muntatge d’ordinadors, tallers de mecànica i aperitius ecològics. Recicles o reutilitzes?

El Centre Cívic Besòs ha celebrat tres setmanes de propostes i recursos per a estimar el nostre entorn. Les activitats van començar el passat 10 de juliol amb un taller de reutilització de material informàtic (els assistents van aprendre a muntar un ordinador a partir de components recuperats a la deixalleria).

El centre també ha acollit l’exposició Dóna la volta: del residu al recurs, una mostra del procés de transformació que experimenten les nostres deixalles un cop dipositades als contenidors de reciclatge. Amb degustació d’aperitius ecològics inclosa.

El divendres 13 de juliol els més petits van poder participar en els tallers i activitats
per construir jocs i joguines amb material reciclat
.

La setmana del 16 al 20 de Juliol, hi ha hagut el taller de mecànica per a bicicletes, amb l’ajuda dels mecànics i les eines del taller deMoto. També s’ha passat el film Una verdad incómoda, de Davis Guggenheim,
sobre el canvi climàtic.

El cap de setmana del 21 i 22 va tenir lloc un mercat d’intercanvial Besòs: la Rambla Prim va ser un espai de trueque entre veïns amb tot allò que ja no utilitzen.

I el darrer acte va ser pels més petits, el passat 25 de juliol, a les 11 h, amb l’espectacle de titelles Tsimane, un viatge a l’Amazònia, a través del qual es va poder conèixer els costums i creences dels pobles indígenes de l’Amazònia.