“Tòxic”: un fotoreportatge sobre la quotidianitat dels consumidors de drogues de La Mina, premiat al concurs del Carnet Jove

El treball del jove fotògraf Sergio Alcàzar, premianenc de tant sols 20 anys, ha resultat guanyador de  la IV convocatòria de la Beca Carnet Jove Connecta't al Fotoreportatge.

 toxic5.jpgtoxic2.jpg
 
El fotoreportatge forma part del treball que en Sergi, estudiant de l'Institut d'estudis Fotogràfics de Catalunya, realitzà per a l'assignatura de Reportatge del centre. Durant gairebé tres anys, ha estat documentant diferents aspectes de la vida del barri de La Mina i els canvis que ha provocat el procés de transformació en el seu treball "Vestigium". Però en el cas de "Tòxic", en Sergi Alcázar s'ha volgut familiaritzar amb aquests habitants anònims del barri, masses vegades vists a través de tòpics i estereotips, per així poder retratar la part més humana dels seu dia a dia.
 
El jurat ha volgut premiar, d'entre les 59 propostes presentades, a part de la qualitat tècnica i estètica de les fotografies en blanc i negre de 'Tòxic", l'alt valor documental del fet de fotografiar una població de La Mina, molt present quan es parla del barri, però també poc coneguda i molt estigmatitzada. 
 
Com a premi, una Beca que permetrà a en Sergi publicar mensualment un reportatge documental en alguna de les publicacions que formen part de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, a més de 5.000 euros de dotació econòmica.
 
Només ens queda felicitar al jove fotògraf pel seu excel·lent treball i animar-lo a que aquesta beca ajudi a realitzar més treballs amb tanta riquesa i implicació social.
 

Publicació del treball "Vestigium"a la revista "Piel de Foto"

Flickr amb els treballs d'en Sergi Alcàzar

  toxic6.jpgtoxic4.jpg