El veïnatge de les Tres Xemeneies posa en marxa un crowdfunding per aturar el nou pla urbanístic

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

El passat 14 de setembre les veïnes i veïns i entitats de l’Entesa del litoral del Besòs han posat en marxa una campanya de micromecenatge per impulsar la via judicial contra el pla urbanístic de les Tres Xemeneies. Sota el nom “Salvem el litoral de les Tres Xemeneies“, el crowdfunding vol recaptar 15.000€ que permetin garantir les despeses d’advocats, procuradors i informes pericials, tirar endavant el procés legal en primera instància judicial i fer front als recursos en les instàncies judicials superiors en cas d’apel·lació.

L’Entesa compta amb el suport i la col·laboració de 44 entitats, entre les que es troben Ecologistes en Acció, la Plataforma per la conservació de les tres xemeneies, Els Verds de Badalona, Airenet, Stop Crematori o La Marea Verde. Juntes defensen la creació d’un entorn sostenible en contra de la proposta de l’actual pla urbanístic, que contempla la construcció d’un nou barri, hotels i un hub audiovisual en una zona inundable.

Amb aquesta iniciativa, l’Entesa vol exigir per via judicial la creació d’un nou pla no especulatiu que respongui a les necessitats vitals del territori i de la ciutadania. El moviment apunta a la màxima renaturalització del litoral del Besòs amb un gran pulmó verd perquè sigui resilient als efectes del canvi climàtic. I defensa que la reutilització de les Tres Xemeneies es faci de manera respectuosa als seus valors com a patrimoni industrial.

Segons l’Entesa, el pla urbanístic que es projecta actualment sobre la zona és especulatiu, insostenible i incompatible amb les demandes veïnals. L’agrupació assegura que les administracions públiques han ignorat sistemàticament totes les seves propostes i al·legacions i, en plena crisi climàtica, prioritzen més els interessos dels poders econòmics privats que no pas l’interès general.

D’ara en endavant, els hi queden més de 30 dies de visibilització i reivindicació per aconseguir la quantitat que els hi permeti continuar amb la lluita judicial. Des de la plataforma Goteo, tothom qui ho vulgui pot col·laborar econòmicament, així com fer difusió a través dels seus canals comunicatius.