Vuit dies sense llum a Venus

El passat dijous 27 d'octubre, desprès d'una inspecció rutinària a principis de setmana, Endesa va decidir tallar el subministrament elèctric a l'escala n. 9 de l'edifici Venus donat l'estat dels comptadors i les instal·lacions comunes. De retruc, l'escala n. 11 també es va quedar sense llum.

Desprès de vuit dies es va tornar a donar servei als abonats de les dues escales (set al n. 11 i sis al n.9) i les zones comuns, encara que uns 70 habitatges estan pendents de regularitzar la seva situació.

 

El talls de llum a l'edifici Venus han estat frequents als darrers mesos, a la degradació de les instal·lacions comunes de l'edifici s'afegeix la saturació de connexións no regularitzades (el que habitualmente s'anomena "punxar la llum") i la sobrecarrega de tensió per les demandes elevades d'energia per les instal·lacions fetes als pisos (probablement plantacions de marihuana)

Però en aquesta ocasió ha estat, l'empresa subministradora qui va decidir tallar la llum a dues comunitats senceres degut al perill que representava per la seguretat de les persones que hi viuen.

 

 

 

 

Un cop la situació es va aclarir i es va fer public que havia estat Endesa qui havia tallat la llum de les escales, tant els veins afectats com les administracions responsables (l'edifici Venus es de titularitat publica) van començar a demanar una solució rapida i eficient de la questió. Sobretot donat que només hi ha 13 abonats a les dues comunitats de 40 veïns.

 

 

> El Pais ::Una semana sin luz en el ‘bloque Venus’ de La Mina

 

 

Desprès d'aquest moments d'incertesa, Endesa va començar a realitzar les actuacions pertinents per donar llums als abonats i a les zones comuns. Els abonats van tornar a tenir servei entre la nit del 3 i el mati del 4 de novembre.

> Ara :: Els veïns que paguen la llum al bloc Venus de la Mina la recuperaran nou dies després

 

Però la qüestió d'aquest tall de llum ha generat algunes derivades.

Davant l'impacte mediatic de la qüestió, els veïns de les escales van optar per no fer declaracions als mitjans per no generar enfrontaments entre ells.

> Ara ::Foscor i silenci al bloc Venus de la Mina

 

Aprofitant la visita del president Puigdemont a Sant Adrià, un grup de representants veïnals van aprofitar per fer arribar les seves queixes i una invitació per visitar el barri i conèixer de primera ma la seva realitat, que el molt Honorable va acceptar.

> Linia Nord ::Puigdemont promet que visitarà el bloc Venus

 

També, els veins estan estudiant de realitzar denuncies vers Endesa pel tall de llum.

> Linia Nord :: Els veïns de Venus estudien denunciar Endesa pel tall de llum