XXVª Setmana Cultural :: L’Art a la Mina

Durant aquesta XXVª Setmana Cultural s'han diferents activitats relacionades amb la música, la dansa i l'expressió plàstica, tres disciplines artístiques que han fet possible la reivindicació i la festa als nostres carrers.

 

El divendres 27 de maig donava el tret de sortida el Festival de Cante Flamenc organitzat pel CF Tramuntana. Durant tota la tarda i fins ben entrada la nit la Plaça Teresa de Calcuta va lluir un escenari on diferents artistes van compartir el seu talent.

La setmana del 30 de maig es va veure inaugurada per l'exposició fotogràfica "Tan a prop, tan lluny"  de Júlia Farran Rafecas, un projecte que ens va mostrar el diàleg de dues cares de la ciutat, unides geogràficament però dividides per fronteres mentals i de classe: la zona del Poblenou/22@ de la ciutat de Barcelona i el barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs. "Tan a prop, tan lluny" va ser exposada durant tota la setmana a la Sala Pinós-Miralles a l'Espai Cultural Font de la Mina.

 

Dilluns mateix, en la mateixa ubicació vam poder gaudir de l'Espectacle de Dansa del IEA Oriol Martorell, on al nostre Flickr podreu veure totes les imatges de l'acte. I per últim el mateix dilluns es va fer un mural comunitari organitzat pel Casal dels Infants que podreu trobar al carrer Mar, just al costat de la Biblioteca.


 

Dimarts 31 el desdelamina conjuntament amb l'AAVV vam organitzar l'acció I love La Mina a un solar del barri. Entre totes les persones que van participar es va construir un I love la Mina al terra del solar, per reivindicar els espais morts del barri. Si voleu veure totes les fotografies, les podreu trobar al nostre Flickr.

 

Dissabte 4 de juny, va ser un dia marcat per l'Art Urbà. Activitat organitzada per la Plataforma de veïns, va comptar amb la participació de diferents artistes de Rebobinart. Podeu veure les fotografies dels murals al seu Flickr.

L'últim dels actes de la Setmana Cultural va ser el Mural amb Valors organitzat pel Casal Infantil la Mina. Un mural que va comptar amb la participació de l'il·lustrador Joan Turu. Les parets del Casal Cívic de la Mina van quedar decorades amb diferents il·lustracions que reivindiquen la convivència i el civisme al barri. En aquesta acció i van participar moltes famílies i veïns del barri, vinculats al Casal.