YALAH participa a la 35a Conferència Europea de Solidaritat amb el Poble Sahrauí

El passat diumenge 22 de novembre es va clausurar a Barcelona, la 35a Conferència Europea de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (EUCOCO), que es celebra cada any a una ciutat del continent europeu.

Aquesta ha estat una edició amb la participació derepresentants vinguts de 37 països dels quatre continents. Cal destacar que moltes de les delegacions, han participat en representació dels seus governs.

Aminetu.JPG

L’acte d’inauguració va comptar amb la intervenció del conseller Joan Saura, de l’eurodiputat Willy Mayer i d’altres
parlamentaris catalans com Miquel Carrillo i Jordi Miralles.

YALAH-Solidaris amb el Poble Sahrauí, hi ha estat present amb l’exposició: EL NOSTRE ÉS UN PROJECTE POLÍTIC, una presentació amb imatges, paraules i textos en català, castellà i anglès, de tot el procés de construcció de la fàbrica de sabó, el projecte que l’associació va començar a treballar ara fa 2 anys, als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Argèlia). Un projecte que té com a finalitat fonamental la producció de sabó, però a partir de l’autogestió, tant en la compra de materials, com en el treball de producció i distribució. Així, en la fabricació del sabó actualment hi treballen dues dones i un home sahrauís que viuen al propi campament de Smara.

En aquesta conferència, Yalah també ha participat activament als tallers i grups de treball d’acció política, drets humans i ajuda humanitària.

Han estat tres dies molt intensos de treball i emocions compartides, amb la intervenció telefònica de Aminetu Haidar, des de Lanzarote, en vaga de fam per ser expulsada de la seva terra, el Sàhara Occidental, la lectura d’una carta de suport del premi Nobel José Saramago, i les intervencions per denunciar la repressió i tortura, que pateix la població a la zona ocupada pel Regne de Marroc. En aquest sentit va ser colpidora la projecció per primera vegada del documental: El Problema.

 

Más imágenes en esta galeria Picasa