#25N – Eleccions 2012 – L’abstenció torna a guanyar a La Mina

Una de les característiques de les recents eleccions al Parlament de Catalunya 2012 del pasat dia 25 de Novembre ha estat l'increment de la participació (en 10,78 punts percentuals). Al nostre barri, tot i que ha experimentat un augment de 9,8 punts, l'abstenció torna a ser la guanyadora de les eleccions.

A la ciutat, l'abstenció no supera mai el 38% oscilant fins a un màxim de 6.74 punt respecte a la mitjana de tot Catalunya; però al nostre barri l'abstenció es sitúa en un 60,14% que representa el 37,84% de tota l'abstenció a la ciutat.

Destaquen en aquest resultats, el manteniment del PSC com a primera força a la ciutat tot i perdre vots; la caiguda de CiU que passa a ser la tercera força de la ciutat essent substituïda per el PP; el significatiu increment de Ciutadans (C's) i ERC que gairebé tripliquen el nombre de vots; l'increment, en quasi mil vots,  d'ICV-EUiA i finalment, la consolidació del PxC al municipi

El al barri de La Mina

La distribució del vot al barri, amb una participació del 39,86%, segueix un patró similar al de la ciutat. L'element electoral distintiu i recurrent del barri, com es descriu en aquest article, és l'abstenció que supera en aquestes eleccions el 60%.

Considerant que l'electorat de La Mina representa una quarta part del cens de Sant Adrià del Besós, aconseguir una major participació al barri seria determinant en els resultats electorals de la ciutat.

Dades electorals facilitades per el Departament d'Estadística de l'Ajuntament de Sant Adrià, descarregables aqui (Resultats_Eleccions2012_perBarris_SantAdria.csv)

 

Debat electoral a Radio La Mina

Tres dies abans de les eleccions, el programa La Punta del Iceberg de Radio La Mina, va organitzar un debat electoral que desdelamina.net/tv va retransmetre en directe per streaming. Aquest és el video del debat fet al barri, encara que amb una visió general i gens local del moment electoral.

Poseu-vos còmodes, el debat es va allargar més de les dues hores previstes

 

Cròniques a la premsa local

Recull de les cròniques de la premsa digital local

"El PSC guanya a Sant Adrià, mentre CiU baixa i el PP esdevé segona força" – Crònica #eleccions2012 al Diari de Sant Adrià

"PSC aconsegueix la victòria a Sant Adrià amb una pujada de 400 vots" – Crònica #eleccions2012 al Diari digital independeent de Sant Adrià del Besòs [Àrea Besòs]

"Els resultats de les eleccions al Parlament a Sant Adrià del Besòs" – Crònica #eleccions2012 a El Punt Avui edició Sant Adrià del Besòs

 

Les eleccions autonòmiques a twitter

Per donar continuïtat a l'article publicat abans de les eleccions, 25N – Les eleccions al Parlament de Catalunya, mirades des de La Mina, en les que es ressaltava el caracter creixent de l'ús de les xarxes socials en les campanys electorals, us proposem una lectura i mirada de l'anàlisi fet Alberto Lumbreras en el seu estudi Análisis visual de comunidades durante la campaña electoral 25N on s'analitza l'impacte de alguns dels hastags usats en la campanya, amb visualitzacions com aquesta amb la que tanquem l'article.