8 d’abril :: Dia Internacional del Poble Gitano

Com cada 8 d'abril es celebra el Dia Internacional del Poble Gitano, un dia en què es vol celebrar la cultura gitana i recordar a tota la societat la discriminació soferta per aquesta comunitat.

Aquest any, per augmentar la consciència de la història i la cultura gitana, especialment entre els joves s'ha programat un acte conjunt i coordinant en els mitjans de comunicació i a les xarxes socials. El dia 8 d'Abril, en directe i a la mateixa hora (les 13:00hrs), es podrà seguir l'esdeveniment des de Facebook, Twitter i Vine amb els hastags: #queseacabeelsilencio  #8deAbril2016

 

Els actes del divendres començaran a les 10h amb un acte al Parlament de Catalunya presidit per M.H. Sra Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, i on Simón Montero, president de la FAGIC, i altres representants del moviment associatiu gitano realitzaran diferents parlaments.

A continuació, a les 12.30h tindrà lloc la tradicional Cerimònia Floral on es recorden les víctimes gitanes del passat. La cerimònia tindrà lloc a la llera del riu Besòs, al carrer Olímpic de Sant Adrià del Besòs. Tot seguit, la FAGIC organitza un menjar comunitari en un lloc encara per determinar.

Abans del dia 8 d’Abril es farà difusió sobre el significat d’aquest dia mitjançant un punt d’informació mòbil que visitarà diversos barris de Barcelona i poblacions veïnes.

 

 

El Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona també organitza un un cinefòrum a las 20h en el cinema Texas ( c/ Bailen, 205). Es projectarà el documental “Jacques Leonard, el payo Chac“.

Per altra banda, Unión Romaní organitza DIKHANDOJ, un concurs de fotografia que premiarà les millors imatges del 8 d’abril. Si voleu participar, podeu consultar les bases del concurs a la web de Unión Romaní.