Aprofundint en els beneficis de l’escolarització primerenca a La Mina

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el passat 3 de març es va celebrar la xerrada "Educació Primerenca: per una infància d'èxit a La Mina", al Casal Cívic de La Mina.

     

La sessió informativa estava enmarcada en el Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya (PIPG) i tenia l'objectiu de millorar i incrementar l'escolarització dels nenes i nenes de 0 a 6 anys del barri en les escoles bressol i en les escoles d'educació infantil.

La conferència va anar a càrrer de Rocio Garcia, investigadora Marie Curie a la Facultat d'Educació de la Universitat de Cambridge i membre del grup de Psicologia i Educació i investigadora associada al Wolfson College. També hi van ser presents Jelen Amador (professora del curs d'accés a la universitat de majors de 25 anys), Ramón Vilchez (responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social) i Daniel Martínez Heredia (responsable del Casal Cívic de La Mina).

A través d'evidències científiques exposades per les ponents es va fer incidència en els beneficis de l'escolarització en els futurs aprenentatges i en la inclusió social. A més, també es va comptar amb la participació de les pròpies famílies del barri, que van celebrar una taula d'experiències per explicar les seves vivències i motivar les famílies assistents a apostar per l'educació ena questa etapa.

"Els processos d'aprenentatge són especialment importants des del naixement fins els 6 anys. Per això creiem que és important potenciar i treballar la interacció, estimular l'aprenentatge i educar en valors per influir en el seu èxit escolar", advertien les companyes del grup Matern Infantil Mare de Déu de les Neus i assistents a la xerrada.

Si voleu ampliar informarció sobre la jornada, podeu accedir a l'enllaç de la crònica elaborada pel Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya.