Com és el barri de La Mina per a les seves entitats?

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

La primavera ha arribat al barri de La Mina. El passat dimarts 21 de març el Parc del Besòs va celebrar el pas a la nova estació amb tallers i activitats per als infants i les seves famílies. I és que entrem en una època de renaixement, transformació i revolució des de l’arrel. La primavera és, per a nosaltres, una explosió de la natura i de la vida. I això ens ha fet pensar en quina és l’essència del barri La Mina, aquella genètica més primitiva que ens va créixer i florir com a comunitat.

I per sortir de dubtes hem preguntat a les entitats i serveis del territori quina és la naturalesa del nostre barri. Així com van fer en el recull de desitjos pel 2023, el teixit associatiu ens ha ajudat a fer aquest article. Us compartim les seves respostes:

  • L’Elisabet Carrera, infermera d’Atenció Primària i Adjunta a la direcció del CAP La Mina, ens confia: “Allò que fa diferent la comunitat de La Mina i la fa especial és precisament la percepció de COMUNITAT. La vida al carrer, la població que es coneix, s’aturen a parlar entre ells, es saluden, s’asseuen a prendre un cafè junts o simplement a parlar en un banc. Els veïns que s’ajuden, s’acompanyen a la compra. Els nens que juguen al carrer. Les celebracions de barri. Bàsicament, és la percepció de viure en una comunitat dins una ciutat. Avui en dia queden molt pocs racons així i em produeix molta felicitat poder participar d’aquesta comunitat.”
  • L’Esperanza Valero, com a Tècnica de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci del barri de La Mina, opina: “Per a mi l’essència de la Mina està en la seva gent, en els veïns i veïnes compartint vida en les places i carrers, on el suport mutu encara preval, on la pregunta “com estàs?” no és una pregunta buida, sinó que està plena de vida, de saber dels altres, d’escoltar-nos, de compartir i ajudar-nos. Un altre aspecte que ens fa diferents és la creativitat, generar idees i alternatives útils per fer front al dia, buscant solucions a diverses situacions, tot amb pinzellades de bon humor.”
  • Marta del Campo, directora de l’Institut Escola La Mina, ens comparteix: “El nostre Institut Escola està situat al barri de La Mina, tocant al mar, i això ens agrada molt. Som un Centre amb ànima marinera, que navega, que viatja, que es mou, i que se sent a casa al barri de La Mina, que esdevé el nostre port. Quan arriba la primavera, que tot just acaba de començar, el cel és blau i brillant, el vent és suau i alegre, hi ha vida arreu, és aquesta vida l’essència del barri de La Mina.  Vida de barri, vida de poble, vida comunitària, gent parlant al carrer, gàbies d’ocells al sol, cafè amb llet a les terrasses, veus a prop del Camarón, música… Nosaltres estem i som de La Mina, en formem part d’aquesta vida, per això, la comunitat educativa va escollir “tenir” el nom del barri, tota una declaració d’intencions, nom que reforça el sentit de pertinença al Barri i que ens dóna l’oportunitat, com a centre públic i institució escolar, de col·laborar a prestigiar-lo, sempre amb compromís, entusiasme i sempre, també, amb l’alegria de la primavera.”
  • L’Eva, de l’Espai Cultural Font de La Mina: “La primavera, a La Mina, la veiem brotar als arbres de davant de l’Espai Cultural i als ulls de la gent que ens passa pel davant. Veiem més verdor, més blanquinor i més somriures, especialment de la canalla que van amb cotxets i ens saluden amb les seves mans somrient. Aquí fem vida de carrer on, ara a la primavera, ens aturem i ens expliquem com estem. La primavera és veure la gent que passa i et saluda amablement. També és aquell que s’asseu una estona als nostres graons. Als carrers hi ha vida… els arbres, les flors dels balcons i les energies de la canalla i la joventut floreixen cada dia.”
  • L’Antònia de l’associació de dones Adrianes: L’essència del barri són els seus carrers i les persones que els viuen a diari i ajuden a mantenir-los nets. Cal saber respectar el barri i els seus parcs, i cuidar-lo entre totes sense oblidar-nos de cuidar-nos a nosaltres mateixes. Tenim la sort de poder gaudir d’espais amplis i zones verdes, així com bons transports públics que ens connecten amb els barris i municipis veïns. Per tot això, des de les Adrianes, us proposem un any més de trobar-nos el pròxim 21 d’abril a la porta de l’associació de 9 a 12h per a la tradicional venda de llibres amb motiu de Sant Jordi. Com sempre, hi haurà xocolata i roses per a tothom.