Crònica :: 20è Aniversari Matern – Infantil

El 2015 va ser un any de celebració pel Matern – Infantil Mare de Déu de les Neus del barri, ja que celebraven el seu 20è aniversari.

Durant aquests 20 anys, aquest servei s’ha dedicat a atendre noies joves que comencen l’aventura de ser mares. Des del Matern se les acompanya a coneixes una mica millor i a viure la maternitat des d’una perspectiva positiva i plena de reptes per assumir.

La força d’aquest projecte recau en les mares i els seus nadons, que l’omplen de vida cada matí des que es va obrir. I també en les seves Educadores, que donen estabilitat i suport al projecte, acompanyant en el creixement personal de les mares i els nadons.


 

Per a celebrar aquests 20 anys es van fer un seguit d’actes, que recollim en aquest article, per ordre temporal.

EXPOSICIÓ ARPILLERES i XERRADA ARPILLERES :: “La maternitat”
L’exposició es va poder veure des del 9 de desembre de 2015 al dia 20 a l’Espai Cultural Font de la Mina (Biblioteca).
Les dones de l’Espai Familiar Elna van portar l’exposició de les arpilleres sobre la maternitat, un seguit de teles brodades on a través d’aquestes cadascuna de les dones explica la seva vivència al voltant de la maternitat.

El dia 11 de desembre va tenir lloc la xerrada d’arpilleres al mateix espai de l’exposició. Van venir les mares del projecte de Sant Roc i les educadores, per explicar-nos l’exposició. A més va ser un espai de trobada per a les mares dels dos projectes, un moment únic per compartir experiències.

 

CONFERÈNCIA :: “Orígens dels projectes de Suport Matern Infantil. La importància del vincle mare-fill/a” a càrrec de Lourdes Mantilla (Psicòloga)

El 15 de desembre va tenir lloc, a l’Espai Cultural Font de la Mina una conferència al voltant del vincle entre les mares i els seus fills/es. Lourdes Mantilla, psicòloga del projecte del matern – infantil, va fer una xerrada per a professionals dels diferents serveis del barri, amb la finalitat de poder reflexionar sobre la tasca que estem duent a terme. Malgrat que no va assistir un gran nombre de persones, va ser un espai per donar a conèixer la tasca que es fa al matern

CELEBRACIÓ-PISCOLABIS
El 17 de desembre, va tenir lloc el piscolabis. Al llarg de tot el matí, van passar pel matern moltes persones vinculades al llarg d’aquests 20 anys. Des de professionals del CAP La Mina, voluntaris i gent de pràctiques, fins a mares que havien participat als inicis del projecte, quan aquest estava ubicat al carrer Venus.

Va ser una trobada molt emotiva, plena de retrobaments i de bons desitjos per al projecte. Les mares que participen actualment del projecte, varen preparar part del pica-pica i la decoració del local. Destaquem la presència de gent de Carites, que des de l'inici del projecte han estat donant suport i recursos per poder tira-lo endavant i que avui coneguem el matern.

EUCARISTIA :: Parròquia Mare de Déu de les Neus

El 20 de desembre, com a últim acte, es va celebrar una eucaristia per compartir l'aniversari amb la comunitat salesiana de la mina. En aquesta estaven també convidades totes aquelles persones, que de forma directa o indirecta, han estat vinculades al projecte. 

 

Si voleu veure més fotos sobre els actes, ho podeu fer el nostre flikr.