Des de l’estiu :: Fem un repàs de la transformació de l’espai públic del barri

Al llarg del curs el barri ha experimentat alguns canvis. L'espai públic de La Mina ha vist engegar nous projectes i transformar racons per fer-lo créixer. En aquest article, fem un repàs dels fets més rellevats que han afectat la vida pública del territori.

     

    

 

El 14 de setembre s'inaugurava oficialment l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC al Campus Diagonal-Besòs. Acollint al voltant d'uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, es posava així en marxa un espai universitari que neixia amb la voluntat d'esdevenir un referent en docència, recerca i innovació i convertir-se en un element amb potencial per influir socialment en La Mina i Sant Adrià.

 

     

 

Un altre dels canvis que experimentava el barri pel que fa al seu espai públic tenia a veure amb la masoveria urbana. L'Ajuntament de Sant Adrià licitava dotze pisos per a persones de La Mina que es comprometessin a rehabilitar-los en sis mesos, gaudint de lloguer zero durant vuit anys.

 

     

 

L'activitat comunitària s'entrellaçava amb l'espai públic del barri a través del projecte d'Horts Comunitaris. Una iniciativa del Projecte Educatiu de Barri (PEB Mina) animava a les entitats a participar en el procés de realització d'un hort.

S'obria així l'oportunitat de crear i mantenir l'espai públic, transformar-lo i alhora compartir-ne experiències i coneixements de manera intergeneracional.

 

     

 

Durant el curs, s'ha treballat per crear una nova plaça al barri. Ubicada entre la parròquia Mare de Déu de les Neus i el nou CAP, la plaça rep el nom d'Àngels Rosell i ocupa un espai de 1.847 metres quadrats.

La construcció s'ha realitzat d'acord al Pla de transformació i seguint les directrius de l'Agenda 21 de Catalunya, atenent a aspectes com la sostenibilitat econòmica i ambiental. Els veïns i veïnes aviat podran gaudir de l'espai.

 

     

 

I la gran notícia pel que fa als equipaments i serveis del barri venia donada per la inauguració del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) La Mina. Localitzat en un edifici que compta amb una superfície de 5.230 metres quadrats, el nou CAP ofereix servei a través de les àrees d'atenció primària, una unitat de salut mental i atenció a les drogodependències.

Integrat per un equip de 45 persones, vol esdevenir un punt de referència per a la comunitat del barri.