DOCUMENTAL :: 15 anys a venus

Mariona Giner i Sergi Pujolar son dos fotògrafs independents que han estat un any i mig treballant per a tirar endevant un documental anomenat: 15 anys a Venus. Com bé expliquen ells: “ El documental neix de la certesa de que hem de conèixer la realitat de la nostra societat per a poder canviar els errors que es repeteixen any rere any i per a prendre consciencia de la realitat social d'una ‘Marca Barcelona’ amb la qual no ens sentim identificats.”

Nosaltres ens volem sumar a la seva iniciativa, i fer difusió del Verkami que estan duent a terme, ja que no reben ni subvencions d’institucions publiques ni privades,  per recollir fons per cobrir part de les despeses que ha generat poder fer aquest documental. 
 
Aquí podeu veure el tràiler i observar part de la feina que s'està duent a terme. 
 
15 anys a Venus és una pel.lícula documental, filmada durant l'any 2015 al barri de la Mina. Retrata la problemàtica de l'habitatge que el barri pateix des del primer moment, acompanyant diversos veïns afectats durant la seva lluita per la dignitat. Venus és un dels principals edificis afectats pel Pla de Transformació del barri de l'any 2000. 
Si voleu conèixer la proposta de més a fons, us convidem a entrar a la plana del Verkami on expliquen més detalladament el projecte.
 
També podeu consultar l’article de l’observatori d’antropologia del Conflicte Urbà :: 15 años en Venus, claves para resolver un conflicto "irresoluble"