Dones rebels, dones del nostre barri

  • Categoria de l'entrada:Dones

“Dones que han fet, d’una causa, la seva lluita”. Amb aquesta idea reuneix el diari Ara els noms propis de diferents dones que reivindiquen diferents causes socials. I entre elles, trobem la història d’una veïna coneguda per moltes de nosaltres. Es tracta de Paqui Jiménez.

“És un referent. Encapçala manifestacions i demandes, va a la televisió i fa de guia de presidents. Tot per reclamar drets per a un barri que s’explica més enllà dels tòpics. Porta anys lluitant per l’enderroc del malmès edifici Venus, on viu des de fa trenta anys, i ara batalla per acabar amb els continus talls de llum que pateixen. La seva pitjor batalla, però, és la dels narcopisos que s’han instal·lat a la Mina fugint de la pressió policial del Raval. La lluita no surt gratis, i d’aquest tema prefereix parlar-ne en veu baixa.” 

D’aquesta manera es dóna inici a la peça dedicada a Paqui en l’especial Dones Rebels, del mitjà de comunicació català. Fins a 17 testimonis més d’arreu del món completen el reportatge. Són referents que condueixen la seva pròpia lluita per la millora del medi ambient, l’eradicació de la violència masclista, l’enderroc dels estereotips femenins, els drets LGTBI o la llibertat d’expressió, entre d’altres motius. 

Però al barri, dia a dia, hi conviuen altres dones amb més anonimat i amb lluites més silenciades. D’elles han parlat també els infants de PES La Mina en un vídeo on ens expliquen perquè aquestes dones són importants en les seves vides: