El Flamenc omple el Parc del Besós

El passat dia 7 de juliol va tenir lloc al Parc del Besòs, a les 21 hores, el 22è Festival de Cante Flamenco de La Mina, us adjuntem les fotos 9 el resum que ens ha fet arribar el Centro Cultural Gitano de La Mina, l'entitat organitzadora.

FLAMENCO1.pngA diferencia d’anteriors edicions, l’acte es va realitzar en format de festival, i no de concurs, com ve sent habitual, per poder donar rellevància a la commemoració del 20è aniversari de la mort de Camarón de la Isla.

Així, en la primera part, es va comptar amb la presència de "Jerito” i la seva música suburbial i predominantment gitana dels anys 70/80, que en aquells temps representaven els sons de “Caño Roto”, “Los Chichos”… i tants altres.

En una segona fase, vam tenir l’honor de sentir la elegant veu de Tomás de Perrate, ja que forma part d’una de les famílies amb més tradició i solera del flamenc, d’Utrera. Tomás de Perrate ha participat en la gravació de diferents CDs col·lectius i també ha editat dos de propis: “Infundio” i “Perraterias”.

flamenco2.png

Després va actuar “La Marelu”, una gitana extremenya, resident en Catalunya, que domina com ningú els “tangos” i “los jaleos” originaris de la seva Extremadura natal. Espontània i amb una gran força interpretativa i una poderosa veu, ens va transmetre tot el seu sentiment i puresa.

flamenco3.png

Tot seguit es va celebrar l’acte d’homenatge a Camarón de la Isla, figura emblemàtica de l’art flamenco del nostre temps, que va ser una llegenda viva del cant. A l’escenari una cadira d’”enea” buida amb la seva imatge, representava la seva absència… Va ser allà on un nodrit grup de persones del barri i representants de les institucions presents en aquest acte, van anant depositant clavells, mentre sonava la seva música. L’homenatge va concloure amb unes sentides paraules del president del Centro Cultural Gitano de la Mina, Rafael Perona.

flamenco4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com a clausura, vam gaudir de l’art de Canelita. Procedent del barri flamenc de La Bajadilla d’Algeciras, Canelita ens va fer partícips dels seus fandangos i bulerias, els seus cants preferits; però també ens va fer ballar amb rumbes i tangos. L’acollida d’aquest artista per part del jovent present, va ser aclaparadora.