El procés d’expropiació de l’edifici Venus al Telenotícies de TV3

Aquesta setmana s’ha emès als Telenotícies de TV3 un reportatge sobre l’estat del procés d’expropiació de l’edifici Venus del barri de La Mina. En ell es deixa palès el mal estat de l’edifici i les dures condicions que han de patir molts dels seus veïns i veïnes, però sobretot s’hi fa referència a les complicades situacions de casos en què les situacions de propietat o lloguer del pis no estan ben regularitzades.

I és que una de les dificultats del procés és la realització de l’anàlisi porta per porta de la situació de les veïnes per tal de determinar el tipus d’indemnització que els pertoca segons la seva situació. Una anàlisi que ha estat duent a terme una oficina tècnica sota la direcció de Julie Marquiset, qui destaca l’excepcionalitat de l’expropiació “tant pel seu volum com pel temps que porta, però també per les casuístiques que ens hi trobem que requeriran un acompanyament molt variat”.

Alguns veïns i veïnes, tal com es pot veure al reportatge, temen no poder accedir a un pis de propietat si no disposen de tots els papers de l’escriptura del pis en regla i que, en canvi, se’ls ofereixi un lloguer social que creuen insuficient.

L’espera a la presentació final de l’informe de l’oficina tècnica i de les resolucions que en puguin derivar s’està fent llarga per als afectats i afectades. Especialment, si tenim en compte que l’edifici fa més de vint anys que se sap que ha de ser enderrocat, amb totes les complicacions que això ha comportat.