Primeres passes de l’oficina tècnica cap al reallotjament de Venus

En el mes de juny es va inaugurar l’oficina tècnica que s’encarregarà durant els pròxims mesos del procés de reallotjament de les famílies que viuen a l’edifici Venus de La Mina. L’oficina es comprometia des d’aquell moment en estudiar cas per cas per conèixer les particularitats de cada pis i plantejar tres opcions: el reallotjament dins el barri, el reallotjament fora del barri o una indemnització econòmica.

Ara ja s’han fet tres quartes parts de les entrevistes als veïns i veïnes. Quan es completin totes elles, es procedirà a la taxació dels habitatges per a la seva expropiació, punt en el qual es va paralitzar el procés d’enderroc de Venus l’any 2015.

Des del desdelamina.net, hem xerrat amb la Paqui Jiménez, portaveu de les veïnes i veïns de l’edifici Venus, per conèixer més en profunditat l’estat del procediment. La Paqui ens explica que acaben de topar-se amb la primera petita pedra d’un camí que es preveu llarg. I és que algunes de les famílies del bloc no han arribat a acceptar mai l’herència del pis on viuen i fins que això no passi, la seva situació està encallada.

La Paqui sempre ha estat al capdavant de la lluita de Venus, però té molt clar què farà quan es resolgui la qüestió del reallotjament i es procedeixi a l’enderroc: “No vull que m’ubiquin a La Mina. Marxaré del barri quan tingui la possibilitat de fer-ho”.

El procés trigarà encara uns anys en resoldre’s i probablement les complexitats aniran apareixent. Tot i així, sembla que hi ha bona voluntat per part de l’oficina tècnica de desbloquejar aquest conflicte que fa 20 anys que s’arrossega.