Fes una pregunta al futur o futura alcaldessa de Sant Adrià :: Eleccions Municipals 2019

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Aquesta proposta neix amb la intenció de fomentar l’interès dels veïns i veïnes del barri de La Mina per la política municipal i potenciar la participació en les eleccions municipals del 26 de maig.

“Fes una pregunta al futur alcalde/ssa de Sant Adrià” consta de vàries fases:

  1. Recollida de les preguntes de forma presencial. Algunes d’aquestes s’han enregistrat en format video.

  1. Enviament de les preguntes a les diferents llistes i candidatures que es presentin a les eleccions municipals a Sant Adrià de Besòs.

  1. Publicació de les respostes dels diferents candidats i candidates.

La primera fase es va realitzar el passat dimarts, 7 de maig amb una paradeta als porxos de la biblioteca Font de La Mina. Es van recollir al voltant d’uns 40 interrogants i es van recollir durant tota la setmana preguntes via xarxes socials.

La crida a participació estava oberta a tothom: grans i petits, d’aquí i de fora, veïns i veïnes, convidats i convidades… seguint unes mínimes normes sobre com fer la pregunta:

– pensar en el futur perquè es tracta d’una pregunta pels propers 4 anys,

– pensar en positiu, fugint dels retrets, crítiques no constructives i insults o paraulotes,

– pensar en local, tot i que els ajuntaments són òrgans importants en les polítiques més globals, la pregunta és pel futur alcalde/ssa de Sant Adrià de Besòs de convivència.

– una idea – una pregunta, per no fer preguntes molt complexes on preguntar per tres o quatre qüestions a la vegada.

Totes les preguntes han estat recollides per escrit i algunes s’han gravat en format video.

En aquests moments, les preguntes recollides s’ha enviat a les candidatures del Sant Adrià en Comú, a ERC Sant Adrià, En Comú Podem SAB, MES Sant Adrià i PSC Sant Adrià i Junts per Catalunya SAB. Ciutadans i Partit Popular Sant Adrià no han facilitat una adreça de correu electrònic i encara no s’ha fet la tramesa.

La proposta presentada a totes les candidatures es que facin resposta a algunes de les preguntes presentades, per fer-les públiques posteriorment via desdelamina.net i les xarxes socials del projectes i entitats, participant de la comissió comunitària del pebMINA.

Així, durant els propers dies, i per ordre d’arribada, anirem publicant les respostes del futur alcalde o alcaldessa de Sant Adrià cap a la ciutadania.

Les preguntes recollides es poden consultar en el document “Recull de preguntes al futur o futura alcaldessa”.