GITANOS EN PRESENT :: Nieves Heredia

El Museu Virtual Gitano ens presenta una iniciativa anomenada Gitanos en Present. Aquesta pretén mostrar l'heterogeneïtat del poble gitano, un poble sobre el que cada vegada es vessen més prejudicis i estereotips. A través d'entrevistes volen apropar-nos a les experiències vitals de gitanos i gitanes que mai apareixeran en determinats programes de televisió i que son un referent per a la comunitat.

Ens agradaria compartir l'entrevista de Nieves Heredia, tècnica educativa de la Fundació Pere Closa. Ella treballa amb infants i joves del barri de la Mina i ens explica la seva vivència com a dona gitana.

 

El Museu Virtual Gitano és un projecte que neix del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya i compta amb el suport de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El que pretén és donar veu al poble gitano per poder explicar-se a sí mateix i apropar-se a la societat catalana des d’un punt de vista més àgil, comprensible i comunicatiu. Si voleu conèixer més sobre el museu, podeu entrar a la seva pàgina web.

La Funadació Pere Closa té com a objectius principals la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya per tal que el màxim nombre possible de gitanos i gitanes tinguin l’oportunitat de situar-se en les mateixes condicions formatives que la resta de la població. Si voleu conèixer més sobre la fundació podeu entrar a la seva pàgina web o veure el Mapa Sensible que vam publicar al desdelamina.