I Festival de Crowfunding

Demà, 5 de febrer, es realitza el 1r Festival Crowdfunding de l’estat espanyol que es realitzarà a Barcelona, Madrid i Donosti. Organitzat per Compartir dóna Gustet, hi som convidats a presentar la nostra proposta de desdelaminaTV.

 cartell_cat_suspes.png

Pots veure el festival en directe a partir de les 16.30 gracies al servei de streaming de ExperimentalTV

ElCrowfunding (crowd = multitud, funding = finançament) és una forma de finançament per micropagaments que és totalment innovadora a Espanya. De fet és tan innovadora que tots els projectes que presentarem estan en procés, per tant, en l’edició de l’any vinent ja es podran presentar moltes obres acabades.

És evident que les formes de producció i distribució de la cultura i projectes socials estan canviant dràsticament i ningú sap quina es la direcció. El crowdfunding és una proposta concreta i real que canvia no tan sols la forma de produir i distribuir sino d’entendre la cultura i la societat. Estan canviant els esquemes.

Abans l’espectador era tan sols un consumidor passiu que anava el cinema es gastava nou euros, consumia i tornava a casa. En el nou paradigma l’espectador posa nou euros i es converteix automàticament en un co-productor que rebrà moltes més coses a part de la pel·lícula i que a més té veu i vot en l’obra per la que ha apostat.

 

Els nous projectes culturals i socials estan molt més compromesos amb el seu públic, el qual ha deixat de ser un consumidor anònim per a ser un membre més de la comunitat d’aquest projecte. Facebook que va néixer fa tres anys ha canviat la nostra vida privada, fent-la pública; ara els nous projectes també son transparents al públic, tot el món sap que està passant en cada moment i té quelcom a dir més enllà del merxandatge.
Són moltes les preguntes i desconegudes les respostes. En aquesta primera edició volem donar llum a tots aquests interrogants que se’ns plantegen, marcar uns punts d referència, unes coordenades, per a entendre millor el que està passant i cap a on podem anar.
Al Festival hi assistiran gairebé tots els projectes espanyols que utilitzen aquesta forma de finançament.
 
Si vols veure el festival en directe no dubtis en pasar-te per el streaming de ExperimentalTV