Inauguració de la ronda de Sant Ramón de Penyafort

El passat diumenge 23 de gener, Jordi Hereu i Jesús María Canga, alcaldes de Barcelona i Sant Adrià respectivament, es felicitaven de poder inaugurar un projecte comú impulsat pels dos ajuntaments: la remodelació de l’avinguda de Sant Ramón de Penyafort.

 Inauguració de la ronda de Sant Ramón de Penyafort

La via ràpida, dos carrils de circulació i un carril per a transport públic o aparcament, és tan sols un tram d’un eix viari que pretén unir la Sagrera, pròxima estació de l’AVE, amb les noves construccions de la zona Fòrum. En l’actuació s’han millorat les calçades, el mobiliari urbà, els parterres i zones enjardinades i s’hi ha incorporat un nou carril bici. El cost total d’aquest tram és de 7.938.379,3 €.

Els dos polítics es felicitaren de la millora de l’espai urbà de les veïnes i veïns que ha suposat aquesta costosa actuació i apuntaven a la dignificació que representava per als barris de la Mina i del Besós, l’obertura de l’eix vial.

Des d’aqui, tan sols esprem que aquest carrer tan bonic que acaben d’inaugurar, no funcioni com a frontera natural entre el barri i Barcelona i serveixi per a solventar els històrics dèficits relacionals entre el Sant Adrià d’aquesta banda del riu i la gran Barcelona.

 

Més informació a:

BTV Noticiés: S’inaugura el primer tram de la ronda de Sant Ramon

Ajuntament de Barcelona: Nota de premsa (format PDF)

Consorci del Barri de La Mina: Dossier informatiu (format PDF)

 

La foto que il·lustra l’article es de José A. Sánchez Raz i esta publicada a la serie Los barrios de la Mina (2010)