Inauguració de la Zona Esportiva i la Biblioteca La Font

Coincidint amb els actes de Festa Major, La Mina va inaugurar una nova Biblioteca i una nova zona esportiva. El diari El Punt se’n va fer ressó

Una biblioteca i una zona poliesportiva impulsen la transformació de la Mina

El president Montilla va polsar ahir l’evolució del barri adrianenc inaugurant els dos equipaments

28/06/09 02:00 – Sant Adrià de Besòs – Jose G. Navarro

El barri de la Mina fa gairebé una dècada que va transformant la seva fesomia urbanística i ahir va fer un pas més en aquesta evolució. Ho va fer amb la inauguració de dos equipaments: un centre cultural amb biblioteca i una zona poliesportiva. Dos espais que es preveuen claus per millorar la cohesió social i perquè esdevinguin un punt de centralitat d’aquest barri de Sant Adrià de Besòs que continua lluitant per integrar-se amb el seu entorn. El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar els dos centres, un dels quals –el de vessant cultural– ha costat 5 milions d’euros i serà escenari d’exposicions i seu d’un auditori i una sala d’actes.
[Clica la imatge per ampliar-la | Foto: El Punt]

La inauguració de l’espai cultural Font de la Mina i de la Zona Esportiva s’emmarcava en les festes del barri, que des de divendres i fins avui se celebren tenint un escenari principal que és la Rambla, un dels espais més importants del pla de transformació, en què aquest territori adrianenc es troba immers des de fa gairebé una dècada. Precisament va ser en aquest nou passeig per on ahir es va passejar el president de la Generalitat per veure de prop tots dos espais, acompanyat de l’alcalde de la vila adrianenca, Jesús Maria Canga (PSC), i del president de la Diputació, Antoni Fogué.
[Clica la imatge per ampliar-la | Foto: El Punt]

Montilla va visitar primer la nova zona poliesportiva del barri, que ja fa mesos que es fa servir i en què es practiquen les principals activitats esportives del barri: la lluita, el futbol i la petanca. Després, el dirigent socialista va visitar l’espai cultural Font de la Mina, un edifici modern de dues plantes que acull diversos serveis, entre els quals destaca la nova biblioteca. Aquest espai es convertirà en un equipament de referència del barri i del futur campus universitari del Besòs, que aquest estiu s’ha de començar a construir al sud del barri i amb el qual es vol establir canals de col·laboració, com ara que els seus estudiants i investigadors consultin un fons documental dedicat a les especialitzacions d’aquesta zona universitària: l’aigua, l’energia i la mobilitat. L’equipament té un caire polivalent, ja que a banda de la biblioteca serà seu de diferents espais: un auditori, una sala d’actes amb capacitat per a 150 persones, i un ampli i lluminós vestíbul que ha integrat la sala Pinós –obra catalogada dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós que formava part de l’antic centre cívic, ja enderrocat– i que permetrà l’organització d’exposicions temporals. L’espai, però, també té una superfície reservada per a un servei d’estimulació infantil (CDIAP) i per situar en el futur la seu de Televisió del Besòs, la televisió local de Sant Adrià de Besòs i de Santa Coloma de Gramenet. El consistori adrianenc també ha manifestat alguna vegada la intenció d’ubicar-hi una oficina d’atenció ciutadana que doni servei als ciutadans del marge dret del riu Besòs.
[Clica la imatge per ampliar-la | Foto: El Punt]

L’espai cultural, que ha costat 5 milions d’euros, deu el seu nom a una antiga font d’aigua que atreia milers de persones a principis del segle XX, abans que es construís el barri.