La UPC posa en marxa l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE)

El passat 27 de gener de 2016 es va fer la visita d’obres oficial del Campus l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est. A l’acte hi van assistir l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas.

Durant la visita d’obres Joan Callau, va senyalar que: “l’any 2000 aquest espai era un abocador a l’aire lliure, una no ciutat, amb indústries i equipaments sense gaires miraments amb el medi ambient, i ara té la concentració de tecnologia mediambiental més gran d’Europa i una Universitat” i que “l’entrada en funcionament de la Universitat amb uns 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors canviarà la vida de Sant Adrià i generarà un futur ple d’oportunitats per als adrianencs i adrianenques”.

Totes les autoritats assistents a l’acte van remarcar la importància del treball conjunt de totes les administracions per tirar endavant el projecte.

L’escola començarà a funcionar el curs vinent de 2016 – 2017 amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors. Serà un espai de docència, però també de recerca, on l’objectiu és: ser un centre acadèmic d’alta qualitat i actuar com un agent de transformació amb col·laboració amb el teixit socioeconòmic del país i amb una clara vocació internacional.


 

Però quin impacte tindrà a la Mina?

Des de la fundació b-tec es diu que el campus fa una aposta clara pel territori, esdevenint un agent de transformació econòmica i social de la zona. El fet que el campus s’ubiqui aquí, potenciarà les relacions amb l’entorn socioeconòmic i impulsarà el comerç de proximitat.
Sembla que també es fa una aposta per treballar la relació amb els centres de secundària de la zona (Formació professional i batxillerat).

Si voleu més informació sobre la visita d’obres o les jornades de portes obertes del Campus hem fet un recull de notícies:

Ajuntament de sant Adrià de Besòs :: La UPC posa en marxa l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) el curs vinent 2016-2017

El Punt Avui :: La UPC ho té tot a punt per desembarcar al Besòs

Un portal, un web de l’educació superior a Catalunya :: La UPC oferirà a partir de setembre 7 graus al nou campus del Besòs

Lo campus universitari, diari universitari independent sobre les 21 universitats de parla catalana :: El nou campus Besòs-Diagonal de la UPC acollirà 3.500 alumnes i 400 professors a partir del setembre

La vanguardia :: El campus de la UPC del Besòs se pondrá en marcha este septiembre

Europa press Catalunya :: El Campus Diagonal-Besòs de UPC quiere convertirse en un polo de cohesión e investigación

Barcelona.cat